További hasznos szelleműző eszközök

Az előző cikkünkben beszámoltunk arról, hogyan is lehet távol tartani a gonosz lelkeket a házunktól. Azonban odabent hogyan is védekezhetünk? Számos kultúra tart bizonyos anyagokat védő jellegűnek a gonosz szellemek és démonok ellen.

Szentelt víz
Nagyon régi hagyománya van a szentelt víz használatának, amelynek segítségével elűzhetőek a gonosz lelkek. Sokan hisznek a tiszta víz szent természetében, amely segít a megtisztulásban. A szokás az, hogy az ujjról szórva hintik szét a szentelt vizet az ablakokra és az ajtókra.

Kiűzési rituálék
Minden kultúra hisz a gonosz lelkekben, ezáltal mindenhol jelen vannak a kiűzési rituálék is. A legegyszerűbb rituálé, hogy felírod a papírra a problémádat, majd elégeted azt. Legjobb, ha fehér gyertyát használsz az elégetéshez, majd az elégett darabokat egy fehér tálba teszed.

Gyógynövények
A régi időkben nagyobb eseményeknél, mindig gyógynövényekkel díszítették a helyszínt. Vannak olyan növények, amelyek a köztudatba is ivódtak, mint a fokhagyma a vámpírok ellen. Emellett használatos még a szegfűszeg is. Nagyon hasznos lehet egyet tartani a zsebedben is.


Számolás
Elűzhetőek a démonok számolással is. Lehet számoltatni magvakat, babot vagy rizst, a lényeg az, hogy a feladat nehéz legyen. Ekkor a gonosz lélek kénytelen megszámolni a kiömlött anyagot, amely lehetetlen feladat, ezért hamarosan fel fogja adni. Azt mondják, hogyha a kísértetjárta szobába öntünk ilyesmiből, akkor reggelre a szellem eltűnik. Lehet a szemeket átlátszó üvegbe, csőbe is önteni.


A sónak hasonló tisztító hatása van, mint a víznek. Sokan szeretik a sót is megszenteltetni használat előtt. A só vonalat az ablakokhoz és az ajtókhoz szokták rakni, így a gonosz lélek képtelen lesz bejönni a házba. A tengeri sót jobban kedvelik, de az asztali is megteszi a dolgát.

Beszéd
Érdemes kapcsolatot teremteni a szellemmel, hiszen lehetséges, hogy céljai vannak, épp ezért nem akar elmenni a lakásunkból. Ehhez használható a Ouja tábla, amellyel kommunikálhatunk a szellemekkel.

forrás: ParanormalHaze.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “További hasznos szelleműző eszközök

 • 2014-10-17 at 11:05 AM
  Permalink

  Gyerekek, ti mit szívtatok? A rizsszámozósnál hangosan nevettem. Ekkora baromságot horrorokban sem látni

  Reply
 • 2018-03-06 at 4:07 PM
  Permalink

  Üdv Numudal!Lesz olyan is , típusokra bontva, idővel a szembejött rovatban. Ez csak egy az általánosnál eggyel részletesebb ismertető a márkáról, mert sokan csak hallják, hallják, de nem tudják mi is ez valójában. Ha mindenki igényét ki akartuk volna elégíteni, akkor minden típuscsaládot részletesen kibontunk, végül 4-5 oldalban. Sok dologról pedig azért nem szól, mert nincs egzakt dolog, amit le lehetne írni. Például egy neves hazai órás egyszer kibontott egy ST.5-ös elméletileg saját werkes Steint, és visszaadta, hogy kínai szerkezetekkel nem foglalkozik. Viszont erre bizonyosságot nem lehet jelen világunkban szerezni: A gyár sosem mond el konkrétumot, az órás pedig nem fog szakvéleményt adni, mert a véleménye a tapasztalataira épül, nem tévedhetetlen. Ki tudja, lehet nem is kínai, lehet csak még nem találkozott ilyennel, lehet, hogy több mindenben hajazott kínaira. Ezért nehéz dolog a Steinhartról felelősséggel, és részletekbe menően írni. Névtelen forrás az órás szakmában nem forrás. Jókat, Viktor

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.