Tíz elátkozott tárgy II.

Hope gyémánt
A Hope gyémánt most a Smithsonian Múzeumban található, de mindenki jól tudja, hogy elátkozott. Eredetileg egy pap lopta el, akit elfogtak, majd megkínoztak a lopás miatt. De a Hope gyémántot egy francia ékszerész is birtokolta, akit veszett kutyák téptek szét. Sok más tulajdonosát is meggyilkolták.

Thehopediamond

Uluru kövek
Az Uluru egy hatalmas szikla, amely Ausztráliában található és több ezer látogató zarándokol el hozzá évente. A köveket tilos kivinni az országból, de ennek ellenére rengeteg turista magával visz egy darabot az Uluruból. Mivel a kövek szent, bennszülött területeken találhatóak, ezért szerencsétlenséget hoznak tulajdonosára. Éppen emiatt sokszor bocsánatkérő üzentekkel küldik haza a köveket Ausztráliába.

Uluru

Fekete Orlov gyémánt
A fekete gyémántot, Brahma szemének is hívják, amelyet eredetileg egy hindu ereklyetartóból lopott el egy szerzetes. A drágakőnek ezután számos női gazdája volt, sokaknak az életébe került. Az utolsó két gazdája magas épületekről vetette a mélybe magát. Az ékszert New Yorkban adták el, és azt mondták, hogy az átok mára megtört és a gyémánt mostanra szerencsét hoz.

Vicky-Patterson-Wears-The-Black-Orlov-Diamond

Blarney sziklák
Hogyha csókolózol a Blarney sziklán Írországban, akkor jó szerencséd lesz, azonban, hogyha elviszed a darabjait, akkor szerencsétlenséget hívsz az életedbe. Sokan számoltak be depresszióról, munkanélküliségről és pénzügyi gondokról. Hasonló az ausztrál helyhez, így az emberek inkább visszaküldik a köveket eredeti helyére.

Blarney

A jégember
Egy ötezer évvel ezelőtt élt férfi maradványait fedezték fel az Alpokban 1991-ben. Az elkövetkező 13 évben hét ember halt meg, akik kapcsolatban álltak a felfedezéssel. A legtöbben hirtelen, esetleg nem természetes körülmények között. Az egyikük akkor autóbalesetezett, amikor éppen beszédet tartani készült a felfedezésről.

0,,767862 4,00

forrás: ListVerse

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: