Thomas Harris, a Hannibal megalkotója

Thomas Harris 1940-ben született az Egyesült Államokban, Jackson városában. Karrierje már nagyon korán elkezdődött, mivel egyetemi évei alatt újságoknál dolgozott, majd elkerült New Yorkba bűnügyi tudósítóként.  A munkája nagymértékben előrelendítette írói pályafutását, hogy a legbrutálisabb gyilkosságokról tudósíthatott. Ekkor írt először fiktív detektív regényeket alkotni.imagesElső regénye Fekete vasárnap néven 1975-ben jelent meg, majd 1981-ben a Vörös sárkány, amiben megjelent Dr. Hannibal Lecter pszichiáter-sorozatgyilkos kannibalisztikus alakja. A regényből hamarosan filmet forgattak, Az embervadász címmel 1986 -ban. Sorrendben így jelentek meg a könyvei: A vörös sárkány, A bárányok hallgatnak, Hannibal és végül a Hannibal ébredése. A könyveit feldolgozták filmben, és készült róla egy sorozat is.

Az írót nagyon visszahúzódó embernek ismerték meg a rokonai és barátai. Teljes mértékben kerülte a feltűnést, nem akart címlapokon szerepelni. A Vörös sárkányon 18 hónapon keresztül dolgozott, egy külvilágtól elszigetelt faházban dolgozott. Hannibal Lecter alakja hatalmas népszerűségnek örvendett a rajongók körében. Harris saját elmondása szerint maga is félt az általa megalkotott karaktertől.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2HW9rtFYsEw]

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.