Thomas Harris, a Hannibal megalkotója

Thomas Harris 1940-ben született az Egyesült Államokban, Jackson városában. Karrierje már nagyon korán elkezdődött, mivel egyetemi évei alatt újságoknál dolgozott, majd elkerült New Yorkba bűnügyi tudósítóként.  A munkája nagymértékben előrelendítette írói pályafutását, hogy a legbrutálisabb gyilkosságokról tudósíthatott. Ekkor írt először fiktív detektív regényeket alkotni.imagesElső regénye Fekete vasárnap néven 1975-ben jelent meg, majd 1981-ben a Vörös sárkány, amiben megjelent Dr. Hannibal Lecter pszichiáter-sorozatgyilkos kannibalisztikus alakja. A regényből hamarosan filmet forgattak, Az embervadász címmel 1986 -ban. Sorrendben így jelentek meg a könyvei: A vörös sárkány, A bárányok hallgatnak, Hannibal és végül a Hannibal ébredése. A könyveit feldolgozták filmben, és készült róla egy sorozat is.

Az írót nagyon visszahúzódó embernek ismerték meg a rokonai és barátai. Teljes mértékben kerülte a feltűnést, nem akart címlapokon szerepelni. A Vörös sárkányon 18 hónapon keresztül dolgozott, egy külvilágtól elszigetelt faházban dolgozott. Hannibal Lecter alakja hatalmas népszerűségnek örvendett a rajongók körében. Harris saját elmondása szerint maga is félt az általa megalkotott karaktertől.

 

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: