Szellemvonatok, igazak vagy legendák?

Tudtátok, hogy 1.37 milló kilométernyi sín szeli át a bolygónkat? Ez szinte végtelen hosszúságú hálózatot jelent, és sokan úgy gondolják, hogy pár helyen szellemvonatok kísértenek. A fantomvonatokat már rengetegen helyen kiszúrták a világon. Ezeknek a megjelenését tragédiákkal kapcsolják össze.

A Tay-híd fantomja
1879. december 28-ának éjszakáján hatalmas szél tépázta meg a Tay-hidat, amelyen éppen átkelt egy vonat, amely 75 lelket szállított. Mindenki meghalt a baleset következtében. Később a hidat újraépítették. Azt mondják, hogy minden évben a baleset évfordulóján megjelenik az elátkozott vonat a hídon, majd eltűnik a semmiben.

Pitsfield szellemvonat
A John Quirk híd éttermében a dolgozók már többször számoltak be egy különleges szellemvonatról. Egyszer 1958-ban láttak elhaladni egy vonatot errefelé, amikor az egyik sín már régen nem volt aktív használatban. Ezt egy 1893-as balesettel hozták összefüggésbe, amikor 15 ember halt meg, amikor kisiklott a vonat Chicago és Boston között. Csupán kétszer látták ezt a különleges szellemvonatot, hogy ez miért van így, azt a mai napig titok övezi.

Ghost-trains

A Bostian-híd szellemvonata
A 19. században egy másik híddal kapcsolatos vonatos tragédiát is emlegethetünk, amely Észak-Karolinában történt. 1891-ben 23 ember veszítette életét, amikor a vonat lerepült a hídról és egyenesen a lent található fáknak csapódott. 2010-ben egy fiatal férfi meghalt a síneken, amikor a fantom vonattal kapcsolatos kutatásokat végeztt. Állítólag baleset történt, de hogyhogy nem hallotta, hogy közeledik felé a vonat?

A St. Louis fény
A kanadai tartományban, Saskatchewanban nem sok látnivaló van, éppen ezért is rajonganak annyian a St. Louis Szellemvonatért. A jelenség már az Unsolved Mysteries című műsorban is felbukkant. Sokan számolnak be különleges fényekről, amelyet egy szellemvonathoz kapcsolnak. Két középiskolás diák is nyomozott a különleges fényekkel kapcsolatban. És arra jutottak, hogy a távolban található autók lámpája tükröződik csak vissza, és ez okozza a furcsa jelenséget.

A Lincoln temetési vonat
Abraham Lincoln tragikus halála után a család úgy rendelkezett, hogy Springfieldben temessék el az elnököt. Ennek tiszteletére különleges temetési vonat haladt át az Egyesült Államok északi részén. Lincoln halálának évfordulóján sokan állítják, hogy látnak egy vonatot elhaladni azon a bizonyos útvonalon. 

forrás: GhostDiaries

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.