Pokémon Go összeesküvés-elméletek

Amióta megjelent a Pokémon Go a világ legsikeresebb mobiljátéka lett. Megelőzte a Twittert a felhasználók száma és megduplázta a Nintendo részvényeinek árát, emellett rengeteg furcsa dolgot produkált a világ minden táján. De vajon ugyanolyan egyszerű játékról beszélünk, mint a többi, vagy rejt magában félelmetes titkokat? Most összeesküvés-elmélettel jelentkezünk, hiszen sokan úgy gondolják, hogy a színes játék egész egyszerűen a sátánhoz vezeti a gyerekeket.

Az ördög játékszere?
Gondolnánk, hogyha a sátán szolgálná a játék, akkor sokkal jobban működne, de ennek ellenére mégis mutatunk pár félelmetes történetet vele kapcsolatban. Nagyon sok ember talált hullákat, miközben a játékkal játszott. Például Shayla Wilkins, aki egy folyóban talált valakit. A másik hullát New Hamphshire-ben fedezték fel. A fiatal férfi valószínűleg játék közben halhatott meg. De Dániában és San Diegóban is találtak testeket.

Persze talán túl sok lenne, hogy egy sorozatgyilkos Pokemon Go játékosokra vadászik, és a folyóba csalja őket, de ettől függetlenül mégis volt pár esemény, amikor a játékot bűnözésre használták, hiszen Pokémon Go bandák is létesültek. 

De emellett páran sziklákról is zuhantak le játék közben. Két játékos San Diegóban egy szikláról gyalogol le, mások kerítéseken másztak át, esetleg futóhomokba kerültek. 

Pokemon_04

Más vadabb elméletek szerint az ördög használja a Pokémon Gót, hogy bevonzza a keresztényeket. Egy pap, Rick Wiles szerint a játék egy sátáni összeesküvés részese. Szerinte a Pokémonok digitális, cyberdémonok, amelyek a keresztényeket támadják. Persze, rengeteg Pokestop található templomok mellett. Wiles szerint ezekkel terjesztik a démonokat a templom belsejében, hogy megtalálják a keresztényeket. A követők szerint ez lehet az ISIS eszköze is. Ráadásul nem is Wiles volt az első, aki egy Nintendós zsebszörnyben sátánt látott.

2000-ben William J. Schnoebelen (aki egyébként “okkult szakértő”, ex-illuminátus és volt vámpír) figyelmeztette az embereket a Pokémonra. Úgy gondolta, hogy a rajzfilmnek természetfeletti eredete van. Szerinte az állatok eredete Noé bárkájára vezethető vissza, és azt tanítja a gyerekeknek, hogy képesek legyőzni és alattvalóikká tenni démonokat. A férfi éppen ezért arra hívta fel a szülők figyelmét, hogy pusztítsák el a kártyákat, a játékokat, a posztereket és  VHS-eket is.

Pokemon_05

A Westboro Baptista templom teljesen meg van róla győződve, hogy a játék a sátánt szolgálja. Egyébként a templom pontosan egy Pokégym. Ráadásul a gymet pontosan egy Magmar uralja, akinek pont 666 pontja van. 

A legfélelmetesebb összeesküvés azonban az, hogy az emberek kimennek a szabadba. Sokaknak fáj a lábuk, kapnak napszúrást, és a lusták újra kapcsolódnak az igazi világhoz…Ez vajon mit fog okozni?

Pokemon_06

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: