Mindennapi tárgyak, amelyek mágikus erővel bírnak

Nem kell hatalmas dolgokra gondolni, hogyha varázslatos erőket szeretnénk látni. Számos hétköznapi, körülöttünk található tárgynak is lehet mágikus ereje. Most ezeket soroljuk fel nektek!

Könyvek
Az emberiség nagyon jól tudja, hogy a szavaknak ereje van. Szolgálhatnak jó és rossz erőt egyaránt. A kommunikációs képességeink, a beszédünk emel ki bennünket legjobban az állatok közül. Az írás a kommunikációnk egyik legfőbb közvetítője. Speciális könyvek teljesen önállóan is mágikusak lehetnek. Ebből erednek a varázskönyvek, amelyek számos filmben feltűnnek. Nem kell feltétlenül varázsigéket tartalmaznia, azonban számos ilyen történetet is ismerünk.

Kristályok
A kristályok mindig is vonzották az emberek figyelmét. A csodás alakok és színek a természet egyik legfigyelemreméltóbb alkotásai. Ezeknek már a korai időktől kezdve mágikus erőket tulajdonítanak. Már a sumér papok is kristályokat használtak a varázslatokhoz. Az egyiptomiak gyógyításhoz használták a kristályok erejét. A mai napig úgy gondolják, hogy gyógyító és helyreállító erejük lehet bizonyos köveknek.

Fából készült tárgyak
A fák az újjászületés jelképei, hiszen minden egyes tavasszal képesek megújulni. A legtöbb természetimádó úgy gondolja, hogy a legnagyobb mágikus erővel a fák bírnak. A fából készült tárgyak (különösen, hogyha megszentelt, speciális fából készültek) varázserővel bírhatnak. Páran úgy gondolják, hogy ezen tárgyak segítségével elérhető a fák varázsereje. Például a varázspálcák is különleges fákból készülnek.

Víz
A vízből keletkezett a földi élet, és a mai napig elengedhetetlen tartozéka életünknek. Az emberi test meghal víz nélkül. Ráadásul a víz a tisztaság jelképe szinte minden kultúrában, ezért eredete is mágikus. A tisztító rituálék elengedhetetlen tartozéka. Ha forró fémre spriccelünk vizet, akkor két erős mágikus elemet kombinálunk, amellyel sokszorozhatjuk az erőt.

forrás: ParaNormalHaze

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.