Miért van Lengyelországban 130 ördögűző?

Nagyon sokat elárul egy országról, hogy miket is olvasnak lakói. Lengyelországban például van egy havi lap, amelynek Egzorcysta a címe, amely egyszerűen az Ördögűzőt jelenti. Az újságban a sátán elleni küzdelemről írnak, és olyan cikkek vannak benne, hogy a Jóga kaput nyithat-e az ördögnek? (Igen) és Hello Kitty a sátán műve-e? (Nem).

Manapság Lengyelország leginkább pápákról és pierogikról ismert, de mindenképpen érdemes az ördögűzőket is a listára tenni. Lengyelországban manapság állítólag 130 ördögűző van, nagyjából minden egyházmegyére három jut. Az Egzorcysta újság pedig 40 ezer példányban fogy el havonta és három éve került először forgalomba. 
További fontos témái, hogy John Lennon, Michael Jackson és Bob Marley zenéje mindenképpen sérülékennyé tesznek a sátánnal kapcsolatban. 
Sosnowski teóriája szerint a modern ember vágyik az önfejlesztésre, azonban sokszor egyáltalán nem törődik azzal, hogyan is csinálja ezt. Sokszor olyan mágikus rituálékkal teszik ezt, amelyek sérülékennyé teszik őket az ördöggel kapcsolatban. 

Clipboard-1
A másik lehetséges magyarázat, hogy Lengyelországban az érzékenyebb vallásos emberek egyszerűen túl komolyan veszik az ördöggel kapcsolatos figyelmeztetéseket és attól félnek, hogy megszállják őket. Ez hasonló a hipochonderek gondolkodásához, akiknek elég meghallaniuk a tüneteket, és máris betegnek hiszik magukat. 
A varsói egyházmegye még egy hatvan pontos kérdőívet is adott ki, amellyel ellenőrizhetjük, hogy démoni megszállás alatt vagyunk-e. Ebben olyan kérdések vannak, hogy jógázol-e? Ünnepeled-e a Halloweent? Hogyha egy vagy több kérdésre igennel felelsz, akkor veszélyben vagy. A kérdőív szintén rossz prognózist mutat a mozifanatikus felé is, hiszen a Star Wars vagy az Indiana Jones filmek szintén “ördögiek”. 
Állítólag a buzgó vallásosok körében a félelem egyre növekszik, de a papok néha elküldik terapeutákhoz is pácienseiket. Állítólag az igazi megszállás borzalmas szenvedéssel jár. De a bántalmazott gyerekekhez is könnyebben hozzáférhet az ördög.
Manapság az ördögűzők már nyitottak arra, hogy a 21. századi orvoslással kombinálják a gyakorlatot. Az Egzorcysta előző száma szerint Németországban egy egész politikai pártot szállt meg az ördög. Nem is lepődhetünk meg azon, hogy Németországban igencsak népszerű a jóga.

forrás: Ozy

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.