Mi történne, ha egy meteor ütközne a Földdel?

Párszor hallottuk már a hírekben, hogy egy-egy aszteroida elkerülte a Földet. De mi is történne akkor, hogyha valójában bekövetkezve az ütközés? Játszunk el közösen a félelmetes gondolattal!

Egy focipálya méretű aszteroida ütközése nyomán egy Washington városnyi méretű kráter maradna a bolygón.
1908-ban már történt egy hasonló ütközés Szibériában. Hatalmas szerencse, hogy éppen olyan területen történt, ahol nem éltek emberek. Ennek ellenére rengeteg állat és fa pusztult el a helyszínen, azonban emberek nem sérültek meg. Ennek a meteoritnak körülbelül 40 méteres átmérője volt, hasonlóan ahhoz, amely 2012-ben éppen elkerülte a Földet. Csupán 27 ezer kilométeren múlt egy újabb becsapódás két évvel ezelőtt.

1908-ban június 30-án reggel hét óra környékén egy férfi ült a boltja előtt Vanvara városában, Oroszországban, amikor hirtelen egy hatalmas erő kirepítette a székből. Az égen egy tüzes golyót látott, pedig 64 kilométernyire volt a becsapódás helyszínétől. Sokan hallottak a környéken hatalmas robbanást.
A Tunguska meteorit 53 900 km/órás sebességgel tört be az atmoszférába. A robbanás mindent elpusztított egy 1278 kilométeres sugárban. A tudósok a nukleáris bombákhoz hasonlították a meteorit hatását.
A 2012-es DA14 aszteroida nem veszélyeztette az emberiséget. Azonban, ha a becsapódás megtörtént volna, valószínűleg hatalmas károk keletkeztek volna.
Ilyen veszélyes fenyegetések minden ezer évben előfordulnak párszor. Reméljük, mostanában elkerülnek bennünket.

forrás: ParaNormalHaze

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: