Megfesteni a borzalmat – Kristian Wåhlin / Necrolord

Goya, Brueghel, Bosch. Csak három név a számtalan közül, akiket a tehetsége predesztinált arra, hogy hogy festményeiket több száz évvel a születésük után is ismerjék, annak ellenére, hogy morbid témaválasztásuk miatt a saját korukban ferde szemmel néztek rájuk, és a hátuk mögött az ördöggel cimborálóknak tartották őket. Szerencsére ezek tabuk már megdőltek, és a horror azóta önálló műfajjá nőtte ki magát. Ezen sorozatunkban olyan földalatti körökben ismert, kortárs festőket mutatunk be, akiket a tehetségükön felül a nyomasztó témáik kötnek össze. Annyi kitétel van, hogy bánjanak jól az ecsettel.

Bár abszurdnak hat a figyelmeztetés egy Bizzarium magazin nevű honlapon, de mégis arra kérünk, gondold meg, hogy kattintasz-e linkekre, mert előfordulhat NSFW tartalom.

Kristian Wåhlin / Necrolord

A Svédországi Göteburgból származó művész, grafikus és zenész műveit helyenként a Necrolord művésznéven publikálja.. Festészetére nagy hatással volt Dürer és Bosch. Dark fantasy ihletésű képein többnyire kevés fő szín dominál ezernyi árnyalattal, a legapróbb részletekig kidolgozva.  A gitározás mellett a zenéhez azzal is kötődik, hogy festményeit előszeretettel használják fel albumborítóként.

Dissection – Storm of the light’s bane / via: www.hd.se
Blut Aus Nord – Memoria Vetusta III /via: www.nocleansinging.com

 

Dark funeral – Where shadows forever reign / via: www.leastworstoption.com
Dissection -Live legacy / via: last.fm
Protector – Reanimated Homunculus /via: www.darkartandcraft.squarespace.com

 

A hivatalos oldala jelenleg sajnos nem elérhető: http://www.kristianwahlin.se/

 

ScapeGoat

-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.