Kíséretsztorik, amiktől ébren maradsz egész éjjel

 

1. Éjszakai látogató
Amikor hétéves voltam, felébredtem az éjszaka közepén, mert fájt a fülem. El akartam mondani anyukámnak és a mostohaapámnak, így kisétáltam a szobából. Valaki ült a székben a nappali közepén (nagyon közel a szobám ajtajához). Az ismeretlen furcsán nézett, a sötétben nem tudtam kivenni.
– Anya? – kérdeztem, mire az alak megrázta a fejét. – Mike?
Az alak újra megrázta a fejét. Úgy döntöttem, hogy visszamegyek a szobába, így nem kell elsétálnom a furcsa alak mellett. Visszamásztam az ágyba, becsuktam a szemem, amikor kinyitottam, észrevettem, hogy az ajtóban áll az ismeretlen alak és furán mosolyog. Ordítani kezdtem, és becsuktam a szemem. A mostohaapám kirohant a szobájából egy baseball ütővel a kezében. Nem volt ott semmi, csak pár ruha, amit anya hajtogatott össze és tett le a székre.
2. Az alvajáró
Csak tízéves lehetettem, amikor ez történt. Amikor kicsi voltam, mindig nyitott ajtónál aludtam. De volt egy időszak, amikor mindig ébren voltam hajnali három és négy óra között, és mindig lépteket hallottam a nappaliból és az ebédlőből. A léptek mindig elhaltak az ajtóm előtt, de egyik éjjel nem. Akkor láttam meg az árnyék kislányt/kisfiút az ajtóban, ahogy engem nézett, majd visszafordult a lépcsőn.
3. Az alvós alkalmazás
Néhány hónappal ezelőtt letöltöttem a telefonomra a Sleep as Android alkalmazást, aminek megvettem a prémium verzióját. Az alkalmazás képes felvenni az éjszakai hangokat, ebből is szűri le, hogy mennyire alszunk mélyen. Reggelente sokszor végigpörgettem, miket is vett fel. Általában teljesen normálisak voltak, de az egyik igencsak furcsa volt. A horkolás mellett hallottam, ahogy kinyílik az ajtó a háttérben. Akkoriban egyedül éltem. Már nem használom az alkalmazást.
4. Az ajándék
3 éves koromtól 13 éves koromig a Yosemite nemzeti park mellett éltünk. Semmi különleges nem volt benne, csupán egy nagy ház négy hálószobával közel egy földúthoz, messze a civilizáció zajától. Egész gyerekkoromban látogatott egy fehér ruhás lány, de sohasem beszélt. Felébredtem éjjelente, és tudtam, hogy ott van. Apám mindig azt mondta, hogy a családunk férfitagjai mindig láttak szellemeket. A magyarázatom erre az volt, hogy valószínűleg kicsit skizofrén volt az egész családom. Nem igazán zavart a dolog, de valami furcsa mégis volt a lányban. Az apám halála után úgy döntöttünk, hogy eladjuk a házat. Sohasem beszéltünk a vevőkkel, csak a nevüket tudtuk. Nekik is volt egy fiuk, aki ugyanabba az iskolába járt, és többször felkavarva érkezett meg, úgy, hogy semmit sem aludt. A kislányról panaszkodott, aki folyamatosan figyeli őt.
5. A pince
Én vagyok a legidősebb a három testvérem közül, így mindig én kaptam a legbénább szobákat, amikor új házba költöztünk. Egyszer a pinceszobát kaptam meg, de nem zavart, legalább egyedül lehettem. A legutóbbi háznál öt évet töltöttem a pinceszobában. Abban az öt évben borzalmas rémálmaim és alvási paralízisem is volt. Két éjjel felébredtem és az ágy lábánál egy lány állt. Nagyon fiatalnak tűnt, fekete ruhája és sötét haja volt, de nem mozdult, nem adott ki hangokat. Azonnal eltakartam az arcomat, betakaróztam és a szívem maratoni vágtába kezdett. A szüleim sohasem hittek nekem, azt gondolták, megőrültem. Szerencsére kiköltöztem, de amikor visszatértem a házba, és bementem a szobába, továbbra is rosszul éreztem magam. Egy másik testvérem élt akkoriban a szobában, aki szintén tapasztalta azt, amit én.

staircase

6. A lámpa
Néhány évvel ezelőtt hajnali háromkor aludtunk a feleségemmel, de lassan felébredtem a mély álomból. Felnéztem, amikor a lámpa lecsúszott az éjjeliszekrényről és a földön landolt. A feleségem és én azonnal felültünk. Azonban inkább aludni tértünk, miután megnyugodtunk. Megegyeztünk, hogy másnap takarítjuk el a romokat. De másnap reggel a lámpa az ágy végében állt, és teljesen ép volt.

7. A fiatal férfi
Beköltöztünk egy házba és hat hónapig minden csendes és szép volt. A szomszédok elmesélték, hogy az előző lakónak meghalt a fia egy motorbalesetben. Aztán amikor apám meghalt, akkor furcsa dolgok történtek. Egyszer barátok aludtak nálunk, amikor az egyik haverom felébresztett, és elmondta, hogy egy fiatal férfit látott a fürdőszobában. Megnéztem, de senki sem volt ott. Több barátom is állított hasonlít, az összes történet egy magas, szőke férfiról szólt. Néhány tárgyunk is összetört, a szoba sokkal hidegebb volt, mint kellett volna. Később elköltöztünk.

8. A kicsi fekete doboz
Körülbelül tízéves lehettem, amikor egyik éjjel felébredtem, és láttam, hogy valaki az ágyam lábánál ül. Az hittem, anyukám akar mondani nekem valamit, de amikor kinyitottam a szemem, egy sápadt, szem nélküli alakot pillantottam meg. Egy kis fekete dobozt akart adni nekem. Rettegtem, de felé nyúltam, majd visszahúztam a kezem. Becsuktam a szemem, de mire kinyitottam, eltűnt az alak. Másnap elmeséltem a történetet anyukámnak, de szinte biztos voltam benne, hogy álmodtam.
Öt évvel később a barátnőm és én csináltuk a házi feladatunkat. Amikor készen lettünk, elaludt, a szüleire várt, hogy felvegyék. A szülők megérkeztek, ezért felébresztettem őt. A szeme megtelt rettegéssel és a sarokba mutatott, majd újra visszaaludt, megpróbáltam újra felébreszteni. Amikor teljesen visszanyerte az eszméletét, akkor egy szem nélküli alakról beszélt.
Még eltelt öt év, ugyanazzal a barátnőmmel van egy kétéves kislányunk. Akkoriban a régi hálószobámban éltünk a szüleim házában. A lányom minden éjjel felébredt és beszélt. Egyszer megkérdeztem, hogy kihez beszél. A lányom egy kisfiúról magyarázott, aki elveszítette az anyukáját, és természetesen nem voltak szemei.

9. Amikor hívnak
Egy régi munkatársamnak volt egy fia, akit Hunternek hívtak és négy vagy ötéves volt. Elmesélte, hogy Hunter sokszor rosszat álmodik, és ilyenkor inkább az apjával alszik. Egyik éjjel az apa felébredt arra, hogy Hunter hívja őt, de a nevén szólította, és nem apának. Bement a szobába, de a kisfiú aludt. Az apa felébresztette.
– Hunter, hívtál! Minden rendben van?
– Apa, amikor hívnak, akkor nem szabad válaszolni – mondta, és visszaaludt. Reggel nem emlékezett rá, hogy mi történt.

hand

10. A zuhany
Körülbelül hajnal egykor ébredtem fel, és hallottam, hogy folyik a víz. Először azt hittem, hogy a testvérem az, aki éjjeli műszakban dolgozik, de a víz vagy másfél óráig folyt, ezért megnéztem, hogy mi történik. Senki sem volt a fürdőben, a testvérem még nem ért haza. Én voltam egyedül. Fogalmam sincs, hogy mi történt.

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “Kíséretsztorik, amiktől ébren maradsz egész éjjel

  • 2016-08-14 at 1:08 PM
    Permalink

    Bírom az ilyen sztorikat 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: