Kísért a walesi kastélyban a fehér ruhás nő

Wales vidéke tele van lélegzetelállító természeti szépségekkel és történelmi jelenségekkel is. De a hegyek, a kastélyok és a tavak között rengeteg félelmetes legenda bújik meg. Olyan jelenségek vannak itt, amelyekkel egyáltalán nem szeretnénk összefutni az éj leple alatt.

Ilyen legendás hely a 12. századból itt maradt kastély, az Ogmore Castle is. Úgy gondolják, hogy az építést 1106-ban kezdte el William de Londres, aki Glamorgan 12 híres lovagja közé tartozott. Természetesen az évszázadok alatt rengetegen birtokolták a kastélyt. 1405-ben hatalmas rongálást is elszenvedett a hely. Manapság azonban a kastély romjai ingyen látogathatóak. Ráadásul a kastélyhoz Y Ladi Wen paranormális legendája is társul.

mist

Y Ladi Wen története a kelta mitológiából ered. Történetének rengeteg variációja létezik, de legismertebb az, amikor a hölgy segítséget kérve jelenik meg, hogy magához csalja az embereket. A szülők arra használják ezeket a történeteket, hogy figyelmeztessék gyermekeiket, hogy viselkedjenek jól.

Azonban az Ogmore kastélyhoz még erősebben társul Y Ladi Wen mítosza. Egy férfi látogatta meg régebben a kastélyt, hogy megtalálja az elrejtett kincset, és sokak elmondása szerint a hölgy szellemét is kereste. Amikor végül összetalálkozott a szellemmel, akkor követelte, hogy mutassa meg neki a kincs rejtekhelyét. A nő beleegyezett, így a férfi rengeteg aranyat talált. Azonban a szellemnek egyetlen szabálya volt: a férfi csak az arany felét vihette el, a többit ott kellett hagynia. A férfi beleegyezett, bár nem szívesen, ezért később visszatért a kastélyba, és megtömte a zsebét a maradék arannyal. Amikor elhagyta volna a kastélyt, akkor a Fehér nő visszatért, tele dühvel. Kényszerítette, hogy hagyja ott kabátját. A férfi azonban ellenkezett, ezért a szellem megtámadta őt. A férfi ugyan megmenekült, de később sebei elfertőződtek, és meghalt.

whitelady

Állítólag manapság is paranormális jelenségeket lehet tapasztalni a kastélyban, úgyhogy minden kísértetvadásznak érdemes a helyszínre látogatni.

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: