John Cure: Rekviem egy halott lányért

Robin ​Wallace néhány év távollét után végzős egyetemistaként tér vissza Edgar’s Hillbe. Megérkezését követően egy halott lány szelleme különös üzenetekkel kér segítséget tőle.
Shelly Hewitt színleg boldog, kiegyensúlyozott családban él férjével és kislányával. De mindez csak a látszat, a felszín alatt szörnyű titkok bújnak meg. Kislánya, a négyéves Becky egy olyan „rossz bácsiról” kezd mesélni, akit a felnőttek nem látnak, pedig napok óta ott van velük a házban.
Shelly egy léleklátót kér fel, hogy tisztítsa meg a házat az ártó szellemtől. Úgy tűnik, hogy Roxanne szertartása sikerrel jár, ám az események mégis pokoli fordulatot vesznek.
Egy brutális gyilkosság képe rajzolódik ki előttük, ami összefügg a kisváros szörnyű múltjával, és az elátkozott dögkúttal. A cél érdekében Robin, Shelly és a léleklátó Roxanne szövetségre lépnek, de az idő előrehaladtával a túlélésük esélye rohamosan csökken.
És felcsendül egy mondóka…

John Cure több könyvét is olvastam, de ez tetszett eddig a leginkább. Itt éreztem azt, hogy az író megtalálta a hangját, amivel a későbbiekben is sok rémisztő történetet fog majd elmesélni az olvasói számára. Több szálon fut a cselekmény, ami a végére összeér, és mindenki egy helyre érkezik meg a lezáráshoz. A folyamatos szereplőváltás jól kidolgozott, mindenkinek meg van a saját motivációja. A párbeszédek nagyon életszerűek.

A regény Edgar’s Hillben játszódik, egy kisvárosban, ahol megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Aki olvasta az első kötetet, annak van már egy jó kiindulópontja a városkáról. Shelly azt veszi észre, hogy kislánya, Becky beszél valakihez akit ő nem lát. Eleinte csak aggódik a kislány miatt, egy idő után hisz neki, és félni kezd a saját házában. Férje nem hisz neki, hogy egy szellemmel osztanák meg az otthonukat, ennek ellenére beleegyezik abba, hogy papot és léleklátót hívjanak.
Mindeközben a városba érkezik Robin, aki öt évesen elveszítette az apját és a bátyját is furcsa körülmények között az első részben. Az éjszaka folyamán megjelenik előtte egy szellem, egy 16 éves lány formájában, és segítséget kér tőle. Az elején még nem sejti, hogy mit szeretne tőle a lány szelleme. Innen fut össze Shelly, Roxy a léleklátó, és Robin története. Együtt nyomozásba fognak, hogy megtalálják a lány holttestét, és teljesítsék az akaratát. Együttes erővel próbálják megállítani a gonoszt.

10/10

 

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.