Itt van a pokol öt bejárata

A legtöbb vallásnak van a túlvilágra és a pokolra vonatkozó variációja. Ezek általában olyan helyszínek, amelyek csak a halál után látogathatóak…de nem mindig. Néhányan hisznek abban, hogy van a földön tényleges bejárata a holtak világának. A most következő történetekben ilyen kapukat, barlangokat fogunk nektek bemutatni, amelyek sokak szerint igazi portálokként működnek a két világ között.

Plútó kapuja
Plútó kapuja Törökország déli részén található, amely az ókori görögökhöz kötődik. A görögök úgy hitték, hogy a barlang bejárata egyenesen az alvilágba vezet. Papok állatokat áldoztak fel Hádésznek a barlang bejáratnál, cserébe az istenek látomásai jelentek meg előttük. Szálló madarak estek le a barlang közelében, az állatok, akik betértek ide, sohasem jöttek ki. A félelmetes történeteknek azonban még alapjuk is van, hiszen a barlangból ténylegesen mérges gázok törnek fel, sokaknak látomásai lettek ezektől, már akik egyáltalán túlélték. Az ókori görög turisták apró madarakat vásárolhattak a barlang közelében, hogy teszteljék a levegő halálosságát.

Gates_Hell_02

Belize barlangja
Rengeteg bejárata van a pokolnak Belize-ben. A mészkő felszín alatt hihetetlen mennyiségű föld alatti folyó található, amelyek utakat vájtak maguknak. Az ősi maják azt hitték, hogy ezek a barlangok és lyukak a Félelem világába, a Yilbalbába vezetnek.
Hogyha eltűnsz Belize egy ilyen barlangjában, akkor nincs sok esélyed, hogy valaha is megtalálnak. A földalatti barlangrendszert sohasem térképezték fel. A Xilbalba szerint 12 démon uralja, akik mind másfajta emberi szenvedésért felelősek. Hogy kiengeszteljék őket a maják rengeteg aranyat és kézművesterméket dobtak a lyukakba. Emellett még emberi áldozatokat is tartottak.

Gates_Hell_03

Guinee kapui
Ez a kapu New Orleans városában található, amely egy voodoo földre enged nekünk bejárást, ahol a holtak élnek. Sok varázsló szerint ez tényleges kapu, összesen hét található New Orleansban, amely főként temetőkből nyílnak. A kereső, aki megfelelő sorrendben nyitja ki a kapukat az a holtak földjére kerül.
Abban azonban nincs egyetértés, hogy milyen sorrendben kell őket kinyitni, de rengeteg térkép van hozzájuk. Biztosan találsz valakit, aki New Orleansban ilyeneket árul. Arról nincs szó, hogy valaki kinyitotta-e már ezeket megfelelő sorrendben.

Gates_Hell_04

A véres medencék
Ez a kapu Beppuban, Kapában található. Ezek mind forróvizes források, amelyek igencsak különleges néznek ki. Az egyik türkiz, a másikban hatalmas buborékok törnek a felszínre, de van egy olyan is, amely a nehéz fémektől szinte vörös színt öltött. A föld hőenergiája folyamatosan melegíti. Természetesen annyira forró, hogy ebben nem érdemes fürdeni.

Gates_Hell_05

A pokol kapuja Cliftonban
Clifton New Jersey államban található. Sátáni graffitik találhatóak a különleges bejáratnál, ahol rengeteg törött üveg és használt óvszer van eldobálva. A helyi legenda szerint hét alagutat rejt a bejárat, amelyek hosszan nyúlnak a föld alatt. Az első démon, akivel itt találkozhatsz az Piros szemű Mike, az utolsó szobában pedig magával a sátánnal lehet találkozni. Ezek a helyszínek természetesen rengeteg kalandkereső tinit vonzanak.

Gates_Hell_06

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.