A húsvét igaz története

Csak pár ünnep furcsább, mint a húsvét. Megjelennek benne szellemek, angyalok, hímes tojások, hatalmas nyulak, pogány rituálék, amelyek összekeverednek a kereszténységgel. Hogyha egyszer földönkívüli lények landolnának a Földön, akkor nehéz lenne megmagyarázni ezt az ünnepet.

A húsvét egy szellemtörténettel kezdődik. Egy régen imádott embert brutálisan meggyilkolnak, majd a teste eltűnik a sírjából. Amikor egy csapat nő elmegy a barlanghoz, ahol eltemették, akkor két angyal jelenik meg, aki elmeséli, hogy a férfi feltámadt a halála után. Később megjelenik az egyik nőnek, és megkéri, hogy mondja el az ismerőseinek, hogy rendben van. Azon az estén megjelenik egyik barátja házánál, amikor azok vacsoráznak. Megmutatja a sebeit, és megnyugtat mindenkit, akit megrázott a távozása. A mai világban ebből igencsak jó horrorfilm készülne. 

Manapság az ünnephez még adunk nyulakat, hímes tojásokat, csokit és cukorkát is, de hogyan lehetséges ez?

creepiest-easter-bunny2

A húsvét ugyan eredetileg keresztény ünnep, de pogány gyökerei is vannak. Az angol Easter név az Eostre-ből ered. amely a germán tavasz és termékenység istennő neve. Az emberek lakomákat tartottak a tiszteletére április környékén. Már a pogány istenség összekombinálása a kereszténységgel is éppen elég furcsa, de hogyan is jönnek ide a furcsa nyulak?
A nyulak szaporodási ideje tavasszal van. A régi időkben az emberek a nyulakat hermafroditának tartották, akiknek férfi és női szaporodószerveik is vannak. így képesek arra is, hogy önmagukat termékenyítsék meg. 
Az első húsvéti nyuszit a 18. században jegyezték fel az Egyesült Államokban a protestáns németeknél, akik magukkal hozták kultúrájukat. A gyerekeknek ekkoriban sok történetet meséltek a hatalmas mezei nyúlról, aki megállapította róluk, hogy jók vagy rosszak. Hogyha jók voltak, akkor színes tojásokat kaptak. A gyerekek sokszor tojásokat rejtettek el a fűben, hogy a nyuszi megtalálja, így rejtette el viszonzásképp nekik is a nyúl a tojásokat.
Maga a tojás érdekes része az ünnepnek. Az új életet jelképezi, ami még rendben is lenne, de miért színes? A gyakorlat a 13. században vált népszerűvé a böjt végén. Amikor a böjtnek vége volt, akkor kidekorálták a tojásokat, amelyek később húsvét vasárnap ettek meg. Az ünnep többi részét már a reklámok adták hozzá.

forrás: GhostDiary

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: