Híres filmek mögötti inspiráció

A leghíresebb horrorfilmek mögött is rejlik inspiráció. Éppen ezért most hoztunk három ismert történetet, amelynek hátterét eddig lehet, hogy nem ismertétek!

Ed Gein

A Texasi Láncfűrészes Gyilkos története valószínűleg az egyik legismertebb horrorfilm, amelyet valaha készítettek. A filmet 1974-ben mutatták be először, amely korának egyik legerőszakosabb és legellentmondásosabb alkotása lett. Bőrpofa azonnal szenzációvá vált, és a mai napig híres maradt. Azonban a borzalmas karakter mögött is rejlik egy igazi ember. Állítólag az alkotókat Ed Gein esete ihlette meg, aki sorozatgyilkosként tevékenykedett Wisconsin államban. Ed bevallotta Bernice Worden meggyilkolását, emellett női testrészeket is gyűjtött kirabolt sírokból. Amikor a hatóságok kiürítették a házát, akkor rengeteg tárgyat találtak, amelyeket emberi bőrből készítettek. 

drodq5kmwztnvmsjurem

Rowland Doe ördögűzése

Az ördögűző az egyik legfélelmetesebb alkotás, amelyet valaha készítettek. A klasszikus, hetvenes években készült film egy lány történetét meséli el, akit Regannek hívtak. A lányt maga az ördög szállta meg. A történetet egy 14 éves fiú inspirálta, akit Rowland Doe-nak neveznek. Családja szerint a furcsa események akkor kezdődtek, miután nagynénje egy Ouija táblával ajándékozta meg a fiút. Rowland ágya rázkódni kezdett, a bútorok mozogtak a szobában. Az ördögűzést egy pap folytatta le, miután a fiú bőrén karmolásnyomok jelentek meg.

drfwerfxpfpzf0j1wgs9

Stanley Hotel
Stephen King Ragyogása szintén a legismertebb filmek közé tartozik. A film inspirációjaként a kísértetjárta Colorado hotel szolgált. A Stanley hotel 1909-ben nyitotta meg kapuit, ahol főleg gazdagabb emberek szálltak meg. Stephen King maga is megszállt a helyszínen, ráadásul ő volt az egyetlen ott lakó, és folyamatosan furcsa hangokat hallott a hatalmas hodályban. Rengetegen meséltek még paranormális eseményekről a hotellel kapcsolatban. 

43687814

forrás: MoviePilot

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.