Híres esetek a többszörös személyiségzavarról II.

Folytatjuk a híres eseteket a többszörös személyiségzavarról.

6. Mark Peterson pere
1990 júniusában a 29 éves Mark Peterson elvitt egy ismeretlen nőt egy kávézóból Wisconsin államban. Már többször is találkoztak, és állítólag Petersonnak bevallotta a nő, és meg is mutatta 21 különböző személyiségét. Ezek után Peterson felajánlott egy gyors együttlétet a nőnek az autójában, aki készséggel elfogadta azt. 
Pár nappal később Petersont szexuális zaklatás miatt tartóztatták le. Érdekesség, hogy a nőnek volt egy olyan személyisége is, aki csupán hatéves volt, így Peterson hibát követett el, mivel tudta, hogy mentálisan beteg a hölgy. A perek tovább folytatódtak, azonban a nőt megpróbálták kevesebb stressznek kitenni, hiszen személyiségeinek száma hamarosan 46-ra nőtt az idegességtől. Petersont sohasem mentették fel a vádak alól.

06

7. Shirley Mason
Shirley Mason 1923-ban született és igencsak nehéz gyermekkora volt. Édesanyja borzalmasan barbáran bánt vele. Kegyetlenkedései között volt, hogy lányát teleitatta hideg vízzel, majd beöntéseket adott neki. 1965-ben Mason már rengeteg mentális problémával küzdött. Később pedig furcsa epizódok történtek vele, amelyben különböző hotelekben találta magát, és fogalma sem volt, hogy is került oda. Természetesen ilyenkor a többi személyisége került előtérbe. Később életéről bestseller született, amelynek címe Sybil, és TV sorozat is készült belőle, amely boldog véggel zárult. Azonban a való életben Mason teljesen függővé vált a barbiturátoktól és teljes mértékben a pszichiáterétől függött. Később mellrákban hunyt el.

8. Chris Costner Sizemore

Chris Costner Sizemore elmondása szerint a személyisége elsőként kétéves korában szakadt ketté. Egy férfit látott, akit egy árokból húztak ki, és azt hitte, hogy meghalt. Ez alatt a sokkoló esemény alatt látott egy másik lányt is, aki figyeli az eseményeket. Érdekes módon Chris nem szenvedett gyermekkori bántalmazásoktól, pedig ez a disszociatív személyiségzavar egyik legalapvetőbb faktora.
Sizemore segítséget keresett első lánya születése után, miután egyik személyisége megpróbálta megfojtatni a babát. Az ötvenes években diagnosztizálták többszörös személyiséggel a nőt. Nyolc különböző pszichiáternél járt 25 év alatt, de személyiségeinek száma csak nőtt. 1974-ben sikerült 22 személyiségét integrálnia egy pszichiáternek. 

9. Billy Milligan
1977 októberében három nőt elraboltak az Ohio Állami Egyetemről, elvitték őket egy távoli helyre, ahol megerőszakolták és kifosztották őket. A nők különbözőképpen írták le a támadót, de kiderült, hogy mindegyik egyetlen férfi volt: a 22 éves Billy Milligan. Letartóztatása után diagnosztizálták a férfit többszörös személyiségzavarral, és 24 különböző személyiséget találtak benne. Nem maga Billy követte el a tettet, hanem egy jugoszláv férfi, Ragen és egy leszbikus nő, Adalana. A férfit betegsége miatt felmentették a vádak alól és pszichiátriai kezelésre utalták, ahol 1988-ig töltötte idejét. Akkor engedték ki, amikor sikerült integrálni a személyiségét. 

10. Juanita Maxwell
1979-ben a 23 éves Juanita Maxwell szobalányként dolgozott Floridában. A következő év márciusában az egyik 72 éves lakót brutálisan megölték. Maxwellt tartóztatták le az ügy kapcsán, azonban a lánynak fogalma sem volt, mi is történt. Amíg a lány a tárgyalásra várt, egy pszichiáter megállapította, hogy többszörös személyiségzavarral küzd. Egyik személyisége, Wanda bevallotta a gyilkosságot. A bíróságot teljesen meggyőzte Juanita, hogy több személyisége van, így a lányt pszichiátriára utalták, ahol azonban nem kapott megfelelő kezelést, csak nyugtatókat. 1988-ban engedték szabadlábra, hamarosan azonban újra letartóztatták, mert kirabolt két bankot, amelyet újra Wanda követett el. 

10

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.