Halott gyerekek titkai

Szörnyűséges, amikor gyerekek halnak meg. Sajnos régebben még több betegség és baleset tizedelte őket, ráadásul voltak ennél sokkal sötétebb esetek is. Archeológusok sok esetben kutatják a haláluk igazi okát. Most ilyen eseteket fogunk bemutatni.

A mumifikálódott gyermek
A viktoriánus kor Londonjában az orvosok sok esetben őriztek meg emberi maradványokat dekoráció céljára. Az egyik ilyen példa egy fiatal gyermek szépen konzerválódott maradványa, amely sok feltörést okozott a történészeknek. Azt gondolták, hogy szegények között nőhetett fel és halhatott meg és senkinek sem kérte a holttestét, ezért a tudomány használta fel. Sohasem tudjuk meg a valóságot, de valószínűleg valami borzalmas dolog történhetett ezzel a gyermekkel.

Mummified child

Neandervölgyi gyerekek
Hosszú éveken keresztül úgy gondolták, hogy a neandervölgyi szülők kegyetlenek voltak a gyermekeikkel. Ezeket a gyerekeket sokszor törött csontokkal temették el, és a tudósok úgy gondolták, hogy keményen bántak velük, később úgy gondolták, hogy csak a környezet volt kemény, és a szülők mégis jól bántak a gyerekekkel.

Neanderthal

A felhők harcosainak gyermekei
A Felhő Harcosok ismertek voltak a tizenhatodik századi Spanyolországban. Nem engedelmeskedtek a spanyol törvényeknek, de ennél sokkal többet nem is tudunk róluk. Éppen emiatt temetkezési helyeik felfedezése még nagyobbá tette a rejtélyt. A temetőjük 25 kicsiny szarkofágot tartalmazott, mindegyikben egy-egy fiatal gyermek nyugszik nyugat felé nézve. Vajon miért voltak ezek a gyerekek olyan különlegesek?

Cloud children

A grönlandi baba
Ötszáz évvel ezelőtt Grönland kemény hely volt. Negyven évvel ezelőtt egy tömegsírt fedeztek fel itt, amelybe nőket és gyerekeket temettek, egyetlen férfi sem volt a temetkezési helyen. Lehetséges, hogy a tömegsír tragikus történetet mesél el, hiszen egy nő a kezében tartotta a csecsemőjét a sírban. Későbbi elemzések után kiderült, hogy a csecsemő életben volt, amikor eltemették. Lehetséges, hogy a kultúrájukban, hogyha egy anya meghalt, miközben még szoptatta a gyerekét, akkor vele együtt temették el, hiszen sok esélye nem volt ezen a tájon életben maradnia nélküle.

Greenland baby

forrás: ScaredYet

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: