Egy férfi, aki saját vérével fest

Vinicius Quesada-nak különleges festészeti módszere van. Sorozatát Blood Piss Bluesnak keresztelte el, ahol főleg disztópikus tájakat és pop-kultúrában megjelenő alakokat fest. Azonban nem is a képek hívják fel a figyelmet, hanem az, hogy Quesada saját vérét és vizeletét használja fel a festéshez. 

Elsőként csak felvázolja a képet a papírra, amelyek általában három fő színből állnak: vörös, zöld/sárga és sötétkék. Ezek mind az RGB színskálára mutatnak vissza. Minden színhez megfelelő mennyiségű vért használ. A zöld és sárga kevesebb vért kap, inkább több vizeletet. A vöröshöz sokkal több vért használ és természetesen igazi festéket is. Azért keveri fel festékkel, mert csak a saját vérét használja, így csak minden két hónapban tudnak tőle levenni 450 millilitert. A vért a kórházban veszik le tőle, nővérek segítenek benne. Sohasem akarta más vérét felhasználni, sem más állatét, egyáltalán nem akar semmilyen sátánista módszert bemutatni képeivel. Sokszor akartak neki már emberek vért felajánlani, de a férfi azt mondta, hogy inkább a kórházaknak adjak, hiszen azoknak több szüksége van rá.

blood-compressedblood2-compressedblood3-compressedblood4-compressedblood5-compressedblood6-compressedblood7-compressedblood8-compressedblood9-compressedblood10-compressed

 

Vinicius Quesada’s website and Flickr
via [Flavorwire]

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.