A démon és Elizabeth Knapp

1671 októberében egy tinilány, Elizabeth Knapp furcsa betegség tüneteit mutatta. Elsőként csak apró dolgok történtek: Knapp összerándult mindenféle ok nélkül, és ha valaki rákérdezett, az sem igazán érdekelte. Aztán a lány elkezdett nevetni a saját viccein, aztán egyik pillanatban hisztérikusan a földre esett. Nem mondta el senkinek, hogy min nevetett.

A viselkedése még furcsább lett, ahogy előrehaladtunk az időben. Október 30-án Knapp a kandalló mellett ült és ordítani kezdett. A lábára panaszkodott, aztán a mellkasára, majd azt mondta, hogy fojtogatják. Knapp ebben az időszakban Samuel Willard szolgálója volt, aki részletesen dokumentálta az esetet. Október 31-én Knapp lement a pincébe, hogy összeszedjen valamit, majd sikoltozva visszarohant, azt állítva, hogy két ember van a pincében. Más szolgálók is lementek, de azt mondták, ők nem láttak semmit, azt hitték, a lány csak csúfot űz belőlük.

November másodikán Knapp érdekes vallomást tett Willard tiszteletesnek, elmondta, hogy a Sátán zaklatja őt. Knapp elmondása szerint az elmúlt három évben a Sátán folyamatosan látogatja, és azt akarja, hogy szerződést kössön vele. Az Ördög megígérte, hogy pénzt ad neki, selyemruhákat és soha többé nem kell egyedül dolgoznia. A lánynak csak a vérével kellett aláírnia egy könyvet. Ja, és persze meg kellett volna gyilkolnia a szüleit, a szomszédait és Willard tiszteletes gyerekeit. A Sátán azt javasolta, hogy Willard legfiatalabb gyermekét be kellene tennie a sütőbe. Knapp természetesen megtagadta, hogy aláírja a könyvet. Ennek ellenére a lány továbbra is beszélgetett a Sátánnal, pedig tudta, hogy rosszat tesz. Willardék meghallgatták a lány vallomását, de azon tépelődtek, hogy vajon igazat mond-e?
A tünetek egyre rosszabbak lettek novemberben, ezért visszaküldték a szülei házába ideiglenesen. Végül mégis visszatért a Willard házba, és a lány tünetei újra rosszabbak lettek. A lány néha úgy ugatott, mint egy kutya, a nyelve felakadt a szájpadlására. Később a házban rohangált ordibálva, és senki sem tudta megállítani. Egyre több tiszteletest hívtak a házba, hogy imádkozzon a lány lelkéért. A lány továbbra is azt állította, hogy nem írta alá a Sátán könyvét, de már majdnem elcsábult, de nem talált kést, hogy elvágja az ujjait.
December elején Knapp rettenetesen rosszul érezte magát, mivel egy kutyát látott odakint egy nő fejével. Biztos volt benne, hogy egy boszorkány, aki be akar jutni a házba. Willardék nem látták a jelenést, de kutyamancsot találtak a kandallóban. A boszorkány szerinte egy helyi nő volt, a helyiek ki is vizsgálták az esetet, de nem találtak semmit.
December nyolcadikán Knapp bevallotta, amit Willard tiszteletes már egyébként is sejtett, hogy Knapp aláírta a Sátán könyvét. A lány beleegyezett, hogy hét éven keresztül fogja szolgálni a Sátánt. December 17-én a Sátán teljesen uralma alá vette a testét. A lányon keresztül beszélt, inzultálta a családot és megfenyegette azokat a papokat, akik felette imádkoztak. Willard úgy gondolta, hogy ténylegesen a Sátán beszél a lányon keresztül, hiszen a lány szája nem mozgott, miközben üzeneteket közvetített.
Januárban Knapp teljesen csendes maradt hosszú ideig, majd bevallotta, hogy igazából nem is írta alá a könyvet, és sohasem akarta meggyilkolni a Willard családot. Emellett elmondta, hogy a Sátán irányította a testét, és ő azért imádkozott, hogy ne vigye el a lelkét.
Willard levele itt végződik, január közepén. Állítja, hogy Knapp megszállása teljesen autentikus. Szerinte a lány ördögi megszállás alatt állt. Ugyan ez nem jelent meg a levélben, de úgy tűnik, hogy Knapp kigyógyult a megszállásból. Természetesen semmi biztosat nem lehet tudni Knapp utóéletével kapcsolatban.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.