Boszorkány vagyok?

Bizonyára sokakban felmerült már a kérdés: – Boszorkány vagyok? Ahhoz, hogy ezt megállapítsátok, elsőként azt kell meghatározni, hogy milyen egy boszorkány. Ha ez megvan, magatokat kell megvizsgálni, hogy olyanok vagytok-e.

A legtöbben úgy gondolnak rájuk, mint hókuszpókuszoló banyákra. Vannak, akik történelmi ismereteikből merítve a középkori bábákra, és gyógyfüvekkel gyógyítókra asszociálnak. Sokan, főként a fiatalok, „Harry Potter”, a „Bűbájos boszorkák” vagy más „hősök” tudását szeretnék vélni egy boszorkányban. De akadnak olyanok is, akik látókat, jósokat, szellemidézőket gondolnak annak.
 
 
 


Régen az emberek féltek a boszorkányoktól. Ezért rengeteg babona és hagyomány teremtődött az ellenük való védekezés megvalósítására.

 

Kik is valójában a boszorkányok? A wikipedia ezt írja: A boszorkány (másképpen boszorka) a néphit szerint olyan nő (később akár férfi), aki természetfeletti, démoni képességekkel rendelkezik, és rosszat, betegséget, pusztulást hoz. A hasonló feltételezett képességekkel rendelkező férfiakat boszorkánymesternek nevezték.
No hát akkor a boszik valóban rosszak lennének? A gonosz, ártó lélek egyidős az emberiséggel. A kereszténység elterjedésével a boszorkányokat Sátán szolgálójává “avatták”, így a 15. századra hisztérikus boszorkányüldözésbe kezdtek, aminek eredményeként tömegével égették máglyán, a Sátán “szeretőit”.

 

Néhány hatalmi szer, amellyel állítólagosan éltek, élnek boszorkányaink:
1. Igézés – Ne nézz a szemébe, mert, mint mondják, szemmel ver!
2. Ráolvasás – Krisztusi igét olvass a betegre, hogy gyógyulását segítse elő.
3. A kötés – Több faja ismert. Kezet megkötni annyit jelent, hogy az illető nem képes megtenni bizonyos dolgokat.
Nyelvet megkötni, az illető némaságra van ítélve.
Szemet kötni, vakulás.
Személyt kötni, irányított szerelem. Bájitallal például.
 
 
De azért vannak kedvesebb emlékeink is eme századokon át üldözött lelkekről. Mondjuk a mesékből. Ott van rögtön a klasszikusnak számító Grimm mesék Jancsi és Juliskája, a vasorrú bábával, vagy az Óz, a csodák csodája. Rémisztgettek hosszú éveken át, egy új világot képzeltetve belénk. Nekünk meg mára el kellett döntenünk, hogy kik is lennénk?
…Vajon én boszi vagyok?

 

forrás: wikipedia, boszi pláza
írta: Antal Zsolt

6 thoughts on “Boszorkány vagyok?

 • 2014-12-03 at 6:02 PM
  Permalink

  Az volt oda írva, hogy “ne nézz a szemébe, mert mint mondják, szemmel ver”. Ebben lehet valami, mert amikor felbosszant valaki, úgy tudok ránézni, mintha meg akarnám ölni. És elég hatásos, mivel rendszeresen, ha így nézek akkor rám szólnak, hogy “de íjesztően tudsz nézni”. Ez véletlen tán?

  Reply
  • 2014-12-11 at 7:42 AM
   Permalink

   Boszorkány vagy? Egy igazi boszi? Ismerem azt a nézést, akár bájtól is csillanhat. 🙂

   Reply
 • 2016-01-14 at 7:02 PM
  Permalink

  Tudom, kb egy éves ez a cikk, de most találtam rá és olvastam el ezt, és gondoltam írok egy kommentet. Erre könnyű választ adni. Persze vannak szkeptikusok, akik ezt megcáfolják, de vannak boszorkányok, én is egy vagyok közülük. A mi családunkban anyáról lányra száll a tudás. A gyógyítás tudása kézrátétellel. Ez nem azt jelenti, hogy egy komplett sebet képesek vagyunk összeforrasztani, de ki tudjuk vonni a fájdalmat, azt a testünkön keresztül elvezetni, valamint a sebek gyógyulását felgyorsítani. Ehhez a saját energiánkat és a körülöttünk lévő spirituális energiákat használjuk fel. A mai világban ez hihetetlennek tűnhet, sőt eléggé mesének tűnhet, de valóban létezünk. (U.i.: 5 évesen tudtam meg, mikor anyunak elmondtam, hogy egy néni figyel engem este. Aztán kiderült, az őrangyalom volt. Akkor mondta el anya, hogy mi vagyok. Ijesztő volt, de most már megszoktam.)

  Reply
  • 2020-08-02 at 7:58 PM
   Permalink

   Rám sokan mondják,hogy boszorkány vagyok(nem csak csaladtagok)!
   Mivel én cigánykártyából jósolok(teszem hozzá SOHA nem tanultam),es mindig ugy van ahogy azt megjósolom az illetőnek,ezért sokan azt mondják hogy igazi boszorkány vagyok! 🙂
   Másik dolog,hogy rengeteg dolgot megérzek,vagy megálmodok ami általában be is teljesül!pl:megérzem,és átélem a közeli családtagjaim elvesztésekor azt hogy hogyan érzik,mit élnek át az utolsó órájukban! 🙁
   Sokszor úgy érzem,hogy ez átok nem pedig áldás,de már megszoktam,és megtanultam ezzel együtt élni! 🙂

   Reply
 • 2018-08-13 at 12:57 PM
  Permalink

  Nálunk a család boszorkány család, képesek vagyunk gondolatot módosítani és nekünk nem fájnak a sebek annyira mint másnak.

  Reply
 • 2020-08-02 at 8:00 PM
  Permalink

  Rám sokan mondják,hogy boszorkány vagyok(nem csak csaladtagok)!
  Mivel én cigánykártyából jósolok(teszem hozzá SOHA nem tanultam),es mindig ugy van ahogy azt megjósolom az illetőnek,ezért sokan azt mondják hogy igazi boszorkány vagyok! 🙂
  Másik dolog,hogy rengeteg dolgot megérzek,vagy megálmodok ami általában be is teljesül!pl:megérzem,és átélem a közeli családtagjaim elvesztésekor azt hogy hogyan érzik magukat,mit élnek át az utolsó órájukban! 🙁
  Sokszor úgy érzem,hogy ez átok nem pedig áldás,de már megszoktam,és megtanultam ezzel együtt élni! 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.