Borzongató rejtélyek Indiából

Indiában rengeteg misztikus történet gyökerezik. Ezekből fogunk most felvillantani nektek párat!

1. A Vízum istenség

Szeretnél vízumot kapni? Akkor mindenképpen meg kell látogatnod a Chilkur Balaji templomot, amely Hyderabadban található. A templomot a vízum templomnak is nevezik, ahová főként azok látogatnak, akik vízumért folyamodtak valahová. Elképesztő, de a helyszínt több mint 75 ezer ember látogatja meg hetente.

The Visa God, Hyderabad

2. Shani ajtó nélküli házai
Mondhatjuk, hogy az ajtók elképesztően fontos szerepet játszanak az életünkben, azonban Shingnapurban harmincöt kilométeren át ajtó nélküli házakat láthatunk csak. A faluban nincsenek ajtók, zárak sem az iskolán, sem a bankokon. A faluban egyébként körülbelül 4000 ember lakik, akik Shani istenségben hisznek. A faluban egyébként nincsenek bűncselekmények,

Door-Deprived Houses of Shani

3. Nyugat Bengál szellemfényei
Nyugat-Bengál lápos vidékein furcsa szellemfényeket lehet látni. Számos színes fénynyaláb kúszik fel a mocsarak felett. Érdekesség, hogy aki megpróbálja megközelíteni ezeket a fényeket, sokszor az életével fizet, esetleg teljesen megőrül. Ezek a fények igazi borzongást jelentenek a halászoknak, akik sokszor emiatt veszítik el, merre is menjenek. A fények egyáltalán nem bizonyulnak új jelenségnek. Megtalálhatóak az Egyesült Királyságban, Finnországban és Észtországban is, de az okok egészen homályosak.

Ghost Lights of West Bengal, Aleya

4. Baba
Valószínűleg teljesen másképp képzeljük el az indiai templomokat, mint egy 350 köbcentis Royal Enfield motorkerékpárt. Azonban Chotila falujában ez a fajta templom is létezik. A történet egészen 1998-ra nyúlik vissza, amikor a falu vezetőjének fia motorjával egy fának hajtott és meghalt. A rendőrség elvitte a motort a rendőrségre, de másnap eltűnt, és megtalálták a baleset helyszínén. A rendőrök ekkor visszaszerezték a motort, kiürítették a benzintartályt, majd leláncolták, de másnap újra visszakerült a helyszínre. Így alakult, hogy a motorból bizony templom lett.

Bullet Baba

5. Gyanganj – a halhatatlanok földje
A Himalája jeges csúcsain laknak a halhatatlanok. Gyanganj olyan titkokat rejt, amelyben a halhatatlanság és az élet legnagyobb rejtélyei pihennek. A hely egyébként egy teljesen más dimenzióban helyezkedik el, így nem lehet feltérképezni sem.

Gyanganj - The Land of Immortals

6. Jwala Ji örökké égő lángja
Jwala Ji az egyik legősibb és legérdekesebb helyszín Indiában. A templom a Kangra régióban nyugszik, ahol is megtalálható az örök lángok, ami már időtlen idők óta ég. A legenda egészen Shiváig vezethető vissza. A legenda szerint Vishnu 51 darabra szelte Sati testét, amelyek különböző helyszíneken estek le a földre, ezeket Shaktipeethsnek hívjuk. Az egyik ilyen hely pontosan Jwala Ji, amely milliónyi turistát vonz magához minden évben. Már sokan próbálták kitalálni, honnan is nyeri a végtelen láng az energiáját.

The Immortal flame of Jwala ji

1. Shivpuri lebegő köve

Pune-ban találhatóak a lebegő kövek, amelynek természetfeletti erőket tulajdonítanak. Qamar Ali muszlim családba született, akik mind büszkék voltak izmos testükre, azonban Qamar máshogy gondolkozott az életről, és vonzotta a spiritualitás. Hamarosan meditációba és böjtbe kezdett, és megvilágosodott. Úgy hiszik, hogy pár évszázaddal ezelőtt ezen a helyszínen edzettek a birkózók, és nehéz köveket emeltek. Qamar haldoklása közben kérte meg az embereket, hogy tegyenek mellé egy követ, és ezt állította: Két méter magasra fogja emelni a követ, amikor tizenegy férfi teszi jobb hüvelykujját a kő alá, és ezt mondja: Qamar Ali Darvesh. Ettől a naptól kezdve a köveket fel lehet emelni így a földről, és rengetegen próbálták már ki. Sajnos nők nem próbálhatják ki.

Levitating Stone at Shivpuri

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.