Az összefüggés a szellemek és az alacsony hangfrekvencia között

A hallás egy nagyon érdekes dolog, hiszen a hang hullámokon keresztül terjed. Hogyha belegondolunk, elképesztő, hogy az agyunk képest ezt detektálni és átalakítani értelmes információvá. Az emberi hallás tartománya körülbelül 20 Hz és 20.000 Hz között található.

A dolgok azonban egyenesen furcsává válnak, hogyha ezen felül, vagy ez alatt kezdünk el kutakodni. A magasabb frekvenciák sérüléseket okozhatnak a dobhártyán, azonban ezek nem is annyira fedezhetőek fel a természetben. Azonban az alacsonyabb frekvenciák igencsak általánosak a modern világban. Egy vonat elhaladása vagy a szél zúgása néha elégséges ahhoz, hogy alacsony frekvenciájú infrahangok keletkezzenek. Ezt elsőként a hatvanas években tanulmányozta egy francia kutató. Azt találta, hogy ezek a hangok fájdalmat okoznak a fülben és sokszor összekapcsolódnak a szorongással is.

Hogyha az embereket kitesszük ezeknek a hangoknak, akkor a résztvevők hirtelen úgy érzik, mintha figyelnék őket, esetleg megmagyarázhatatlan szomorúság is törhet rájuk. Ezek a hangok tehát összekapcsolódnak az emberi érzésekkel és félelmekkel, hogy nem vagyunk egyedül. Néhány ember még furcsa hallucinációkat is érzékel a hangok során. Ez vezet ahhoz a teóriához, hogy az infrahangok összekapcsolódnak a szellemekkel kapcsolatos élményekkel. Az alacsony frekvenciájú hangok aggódóvá tesznek bennünket.
Elsőként Vic Tandy fedezte fel az összefüggést a paranormális jelenségek és az infrahangok között. Magyarázat azonban még mindig nincs rá, hogy ez miért történik meg. Valószínűleg biológiai magyarázata lehet, amely a veszély elkerülésével van összefüggésben.

forrás: KnowledgeNuts

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.