Az Amityville horror

Az Amityville történet igazán felkapott téma volt, hiszen 1977-ben Jay Anson publikált róla egy könyvet,  majd 1979 és 2011 között tíz film is bukkant fel a témában. A feldolgozások mögött a Lutz család igaz története áll.

1975 decemberében költözött George és Kathy Lutz három gyermekével Amityville-be, egy hatalmas házba, amely Long Island déli partjához közel helyezkedett el. Tizenhárom hónappal a házvásárlás előtt Ronald DeFeo kiirtott egy hattagú családot a házban.
28 nappal később a Lutz család elhagyta a házat, hiszen bizonyosak voltak benne, hogy természetfeletti lény él benne. Paranormális jelenségeket tapasztaltak, amely nem hagyta őket nyugodni.

1976. március 6-án meglátogatta a házat Ed és Lorraine Warren is. Felvételeket is készítettek, az egyik infraképen egy démoni fiút véltek felfedezni világító szemekkel. A fotó 1979-ig nem került a nyilvánosság elé, amikor is megjelent az első film. Warrenék és már paranormális nyomozók is állítják, hogy démoni erők uralkodnak a házban.

A ház az Ocean Avenue 112-es szám alatt a mai napig áll. Az idők folyamán renoválták és megváltoztatták a címet, de nem ajánlják látogatóknak, hogy benézzenek. 2010 augusztusában meg is vásárolta valaki az ingatlant. Sokan kihasználták a lehetőséget, és megnézték a házat, amikor a piacon volt.

forrás: Wikipedia

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “Az Amityville horror

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.