A zenész, aki eladta a lelkét az ördögnek

Tudtátok, hogy Robert Johnsonról egyáltalán nincsenek fotók annak ellenére, hogy legendás zenész? A The Rolling Stones, a Led Zeppelin és a The White Stripes is felhasználta az akkordjait. De kiről is beszélünk?

Nagyon keveset tudunk Robert Johnsonról. A férfi 1911-ben született a Mississippi Deltájában szegény szülőktől. Innentől kezdve minden csak legenda. Johnson imádott zenélni, de ezzel nagyon sokakat csak idegesített. Tinédzserkorában Johnson elszökött Arkansas államba hat hónapra, és amikor visszatért hirtelen a gitár nagymestere lett. A furcsa történés körül azonnal feltámadtak a mítoszok és legendák.


A legenda szerint Johnson találkozott az ördöggel a 49-es és 61-es út kereszteződésénél. Ugyanis hazatérése pillanatától Johnsonnak hihetetlen tehetsége lett a zenéléshez. Sokan azt suttogták, hogy eladta a lelkét az ördögnek, hogy zseniális zenész legyen. 1936-ban San Antonióban felvette első albumát, aztán egy következőt Dallasban. Összesen 29 felvett dala van, de a rock ‘n’ roll alapjai is a vállán nyugszanak.
Sajnos a férfi 27 évesen hunyt el, halálának oka is homályba vész. Az bizonyos, hogy tehetsége számos zenészt megihletett, öröksége továbbra is él. Még a leghíresebb, legtehetségesebb ma élő zenészek sem tudják tökéletesen reprodukálni akkordjait. Vajon tényleg eladta a lelkét az ördögnek?

forrás: ModernNotion

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: