A világ hat legveszélyesebb állata

Mára elhoztuk nektek a világ három legveszélyesebb állatát, amelyeket érdemes nagy ívben elkerülni.

1. Kockamedúzák

A kockamedúzát nem véletlenül nevezik tengeri darázsnak is, hiszen ők a legveszélyesebb mérget termelő állatok az óceán mélyén. Csak az ötvenes évek óta 5500 ember halt meg kockamedúza támadás miatt, ugyan nem mindegyik alfaj veszélyes az emberre. Nagyon szeretik a melegebb vizeket Ausztrália északi partjainál október és május között. A medúza mérge a véráramba kerülve kínzó fájdalmat és szívmegállást okoz. A legjobb ellenanyag az ecet, ami segít eltávolítani a medúzát a bőrből, mielőtt még a véráramba kerülne a méreg.

Box Jellyfish

2. Királykobra

A királykobra a világ leghosszabb mérgeskígyója, akár 5.5 méteresre is megnőhet. Általában más kígyókra vadászik, de képes megtámadni az ázsiai elefántot is. A királykobra mérge nem annyira erős, mint más kígyóké, azonban ötször annyit tud az emberbe fecskendezni, mint más kígyók. A kezeletlen marás percek alatt végez az emberrel. Ezeket a kígyókat Ázsia déli részén találjuk.

King cobra

3. Kékgyűrűs polip

A kékgyűrűs polipok igazi szívességet tesznek velünk különleges külsejükkel, hiszen érdemes megtartani velük a tisztes távot. Ezek az apró, de annál veszélyesebb tengeri állatok Ausztrália és Japán közelében élnek. Szóval, nem érdemes megsimogatni őket, hiszen golflabda méretük mellé olyan mérget termelnek, ami 25 emberrel is képes végezni. Még a harapást meg sem érzi az ember, de szinte azonnali halált okoz.

Most Dangerous Animals In The World - Blue-Ringed Octopus

4. Kőhal

A kőhal az előző állatokhoz képest viszont rendkívül csúnya. Általában az Indiai- és a Csendes-óceánban találhatóak meg, más néven synanceiaként ismertek. Mérge bizonyítottan halálos az emberre. A méreg iszonyatos fájdalmat vált ki, általában a megcsípettek könyörögnek, hogy vágják le a megharapott testrészt. Később viszont bénulást, sokkot és más iszonyatos tünetet okozhat. Szerencsére azonnal beavatkozással megmenthetőek a megcsípettek.

Stonefish

5. Nyílméreg béka

A nyílméreg béka még egy igazán vonzó, ám annál halálosabb teremtmény. Már az érintése is halálos lehet. A nyílméreg békát használták a közép és dél-amerikai indiánok, hogy a nyilakat megmérgezzék. A párcentis békában annyi méreg van, hogy tíz emberrel is képes végezni egyszerre.

Poison Dart Frog

6. Izraeli sárgaskorpió

A legtöbb ember fél a skorpiócsípéstől, mert nagyon fájdalmas, azonban kevés esetben halálos. Azonban a Death Stalker skorpió több gondot okoz a bőrkiütésnél is a fájdalomnál. A csípése iszonyatos fájdalmat, görcsöket, kómát és halált okozhat. Észak-Afrikában és a Közel-Keleten találhatóak meg. Ha a csípést azonnal kezelik, akkor nem halálos az egészséges felnőttekre.

Death Stalker Scorpion

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.