A Hója-erdő rejtélyei

Ma egy rettenetesen érdekes kirándulási célpontot kínálunk mindenkinek. A Hója-erdő (románul: Padurea Hoia) Kolozsvár közelében található. A helyszín rengeteg paranormális jelenségnek ad otthont. 

Az erdő 3 négyzetkilométeres területen terül el. A Hója-erdő világszerte ismert a furcsa jelenségekről. 1968-ban Kolozsvár egyik lakója UFO-t fotózott a területen. A fényképeket rengeteg szakértő megvizsgálta, és nem találták őket hamisnak.

Az 1960-as évek elején Alexandra Stift tanulmányozta a fény-és mágneses jelenségeket az erdőben. A nő érdekes fényképeket gyűjtött össze, amelyek igen fontosak voltak. Azonban a dokumentumok 1993-ban eltűntek Stift halála után. Úgy gondolják, hogy a képeket ellopták vagy megsemmisítették. A fennmaradt képeket 1995-ben publikálta egy férfi. Ő is megerősítette, hogy a Hója-erdő különlegességei nem magyarázhatóak meg tudományosan. Sok látogató is találkozott már furcsaságokkal a helyszínen.

Az erdő egy juhászról kapta a nevét, aki 200 birkájával együtt eltűnt a területről. Sokan félnek bemenni az erdőbe, hiszen páran sohasem térnek vissza. Sok helyi fizikai tüneteket érez odabent. Ebbe beletartoznak a migrének, az égések, a hányás, a szorongás és a kiütések is.
Sokan úgy gondolják, hogy egy másik dimenzió kapujába vezet az erdőség.

forrás: WikiPedia

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.