9 bizarr fóbia III.

A fóbiák kihagyhatatlan forrást biztosítanak különösebbnél különösebb dolgok leírásához. Mi meg tovább folytatjuk a róluk szóló írásunkat. Fontos hangsúlyozni, hogy bár ezek a félelmek érthetetlenek, és olykor humorosak is lehetnek, de ne felejtsük el, hogy a tőlük szenvedő emberek számára ez cseppet sem vicces. Megnehezíti mindennapjaikat olyan mértékben, amit talán elképzelni sem tudunk.
 
7. Pentherafóbia
Evezzünk vidámabb vizekre! Bár nem vicces azoknak, akik az anyósuktól rettegnek. A pentherafóbiások pedig épp ezt teszik, megmagyarázhatatlanul rettegnek tőlük. A legnépszerűbb kezelés pedig a válás. Talán a házasok között ez a félelem lehet általános, de ez a fóbia azért lehet igen kényelmetlen, mert a fóbia lényege, hogy alaptalan. Az anyós lehet a világ legkedvesebb embere, a rémület megmarad.
8. Arachibutyrofóbia
 
Ezt még kimondani is nehéz! Jelentése is különös; egy igazán szokatlan félelmet takar. Azokra az emberekre használhatjuk az arachibutyrofóbia kifejezést, akik valami megmagyarázhatatlanul rettegnek attól, hogy a szájpadlásukra mogyoróvaj tapadhat. Hihető, hogy kényelmetlen érzés lehet, amikor odaragad, de elsőre érthetetlen, hiszen, ha félsz tőle, akkor nem kell erőltetni. Megúszod, ha nem vásárolsz ilyen terméket. De ha belegondolunk, azok számára, akik úgy nőttek fel, hogy a mogyoróvajas kenyér a tipikus és általános reggeli, ami minden reggel a konyhaasztalon várta őket, megértjük a félelmeiket. Mindennap újra és újra a félelmeinkkel szembesülni súlyos teher lehet.
9. Cathisofóbia
A cathisofóbia kiejthetőbb, és kevesebb nehézséget jelent kiolvasni, mint az előzőt, de ez a félelem is elég bizarr ahhoz, hogy helyet kapjon a listánkban. A cathisofóbiások a leüléstől rettegnek. Ami akárhonnan is nézzük, igencsak megnehezíti az életüket, hiszen az iskolában, majd a munkahelyünkön töltött idő legnagyobb részét is általában ülve töltjük. Szorongással, zihálással és túlzott verejtékezéssel járhat. Összekapcsolódhat nagy emberektől való félelemmel (például, ha neves, befolyásos vezetőkkel kell leülnünk egy megbeszélésre, de kiválthatja, ha véletlenül szögre ülünk, vagy valamilyen iskolában elszenvedett büntetéshez.
 
Forrás: Listverse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.