8 bizarr turistalátványosság Európában

Most, hogy itt a nyár mindenkinek eszébe jut a nyaralás tervezése, ezért szeretnénk bemutatni 8 látványosságot Európában, amit minden bizarr rajongónak kötelező megnéznie!

1. Középkori Bűnök Múzeuma, Németország
Rothenburgban találhatjuk meg ezt a különleges múzeumot, amely a város legfontosabb látványosságai közé sorolható. A múzeumban kínzóeszközök vannak kiállítva és minden sötét tárgy a középkor legrosszabb korszakából.

2. A megkövült erdő, Lesbos, Görögország
Az erdő természetvédelmi területként szolgál, amely hatalmas részen terül el. A vulkanikus anyag fedte be az erdőt 20 millió évvel ezelőtt. Most, hogy lassanként erodálódik a vulkanikus anyag, így láthatóvá válnak a fák törzsei.

3. Kibérelhető világítótornyok, Horvátország
A tenger mellett igazán egyedülálló élményben lehet részed, hogyha világítótornyot bérelsz az éjszakára. Egész olcsó összegért lehet egész napra kibérelni egy tornyot egy elhagyott szigeten. Persze annyira nem tökéletes az élmény, hiszen a látogatók arra panaszkodtak, hogy az ágyneműket nem cserélik rendesen és a látogatóknak a saját vizüket kell magukkal vinniük, hiszen ott nincsen iható víz.

4. Avanos Hajmúzeum, Törökország
Egy török kézműves alkotta meg a hajmúzeumot fodrászüzlete alatt. Minden nő, aki nála vágja a haját annak egy kerámiába kerül bele hajmintája nevével ellátva. A múzeumban mostanra 16 ezer minta van.

5. Dracula kastélya, Románia
A vámpír-rajongók számára kihagyhatatlan látványossága Dracula kastélya Erdélyben. Itt élte le az életét Bram Stoker vámpírjának ihletője. Érdekesség, hogy a telek és a kastély a világ második legdrágább telkének számít.

6. Chernobyl Atomerőmű, Ukrajna
Azok a turisták, akik nem félnek egy kis sugárzástól, nyugodtan meglátogathatják az atomerőművet Ukrajnában. Meg lehet tekintetni a reaktort és Pripyat szellemvárosát is, ami mellett a vörös erdő található.

7. Megszakadt szerelmek múzeuma, Horvátország
A múzeumban olyan tárgyak tekinthetőek meg, amelyeket szakított párok ajándékoztak oda, és fontos volt a kapcsolatuk során. Találhatóak itt fehérneműk, fogkefék, ruhák, esküvői ruhák és minden, amit nem állítanál ki egy múzeumban.

8. Fallosz múzeum, Izland
A világ egyetlen fallosz múzeuma Reykjavikban található. Itt megtekinthető a világ legnagyobb pénisz kollekciója. 1997-ben alapították a múzeumot, azóta karriere töretlen.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: