25 érdekes tény a karácsonnyal kapcsolatban

Tudtad, hogy ajándékozhatsz fenyőt az állatkerteknek? Vagy hogy Peruban karácsonykor verekednek? További 25 érdekes ténnyel kívánunk nektek nagyon-nagyon Boldog Karácsonyt!

1. A Mikulás korai illusztrációival inkább fegyelmezni akarták a gyerekeket, egyáltalán nem hasonlított a kicsit elhízott, boldog bácsira.

2. Minden levél, amit a Mikulásnak címeznek az Egyesült Államokban Santa Clausba érkezik, ami Indiana államban található.

3. A mérnökök, aki a Voyager missziót tervezték, úgy rendezték el a dolgokat, hogy semmiképp ne legyen dolgunk karácsonykor és hálaadáskor.

4. Peruban van egy falu, ahol az előző év felhalmozott feszültségét bokszolásban élik ki, így tiszta lappal kezdhetünk neki az új évnek.

5. Az előző században karácsonyi tradíciónak számított, hogy kísértettörténeteket meséltek karácsony este.

6. Néhány állatkert szívesen fogad kidobott karácsonyfákat, hogy ételt adjon az állatoknak.

7.  A White Christmas című dal a legnépszerűbb, összesen 100 millió példányban fogyott.

8. Karácsonykor az újfundlandi emberek némafilmes színészeknek öltöznek be, így járnak háztól házra és táncolnak addig, amíg a helyiek fel nem ismerik őket.

9. Paul McCartney minden évben majdnem félmillió dollárt keres a  karácsonyi dalával, ami a legtöbb kritikus szerint a világ egyik legrosszabb dala.

10. A svéd populáció java része Donald kacsát néz a hatvanas évek óta, mint karácsonyi tradíció.

11. A folyamatosan nyitva tartó Denny’s éttermeket zárak nélkül építették, ami igazán problémás lett, amikor úgy döntöttek, hogy bezárják az éttermeket karácsonyra 1988-ban.

12. 2010-ben a kolumbiai kormány a dzsungel fáira világítást tett, amikor a FARC gerillák besétáltak az erdőbe, akkor felvillantak a fények és egy hang megkérte őket, hogy emeljék fel a karjukat- 331 gerilla tért vissza a társadalom tagjai közé, és a kampány díjat is nyert.

13. Érdekes módon a Winter Wonderlandet, a Chesnut roastingot és az I’m Dreaming of a White Christmas című dalt is zsidó vallásúak írták.

14. 1914 karácsonyán (az első világháborúban) fegyverszünetet tartottak a németek és az angolok. Feldíszítették a bunkereket és még meg is ajándékozták egymást a senki földjén.

15. 1918 óta Nova Scotia Boston városának hatalmas karácsonyfát küldd, hogy megköszönjék a támogatásukat az 1917-es Halifax robbanás után.

16. 1867-ben a bostoni gyárosokat annyira megérintette Charles Dickens Karácsonyi éneke, hogy bezárták a gyárat karácsonyra és minden egyes alkalmazottnak pulykát adtak ajándékba.

17. A 16. és 19. században voltak kisebb jégkorszakok, amikor az általános hőmérséklet alacsonyabb volt az átlagosnál. Emiatt is jelenik meg annyiszor a fehér karácsony a dalokban.

18. A Bohemian Rhapsody az egyetlen dal, amelyik az Egyesült Királyság karácsonyi listájának első helyén landolt kétszer is: 1975-ben és 1991-ben.

19. A náci párt a karácsonyt vallástalanította, Hitler érkezésével párosította össze és Szent Miklóst is kicserélték a Napforduló emberre, emellett horogkeresztet tettek a karácsonyfa tetejére.

20. Egy amerikai kártyagyár különleges játékkártyákat gyártott a második világháborúban, amelyek nedvesség hatására titkos, menekülési útvonalakat adtak ki a hadifoglyoknak. Ezeket küldték karácsonyi ajándékként az összes fogolynak Németországba.

21. Legalább hússzor kell használni egy műfenyőt ahhoz, hogy környezetbarátabb legyen, mint minden évben venni egy élő fát.

22. Az angol nyelv sokszor használja a Christmas szó helyett az X-mast, ebben az X Krisztusra utal a görög nyelvből.

23. Japánban karácsonykor annyian esznek a KFC-ben, hogy már érdemes leadni a rendelésedet és a helyfoglalásodat hónapokkal előtte.

24. A norvégok minden évben karácsonyfát ajándékoznak Londonnak a Trafalgar-térre, a második világháborús segítségért cserébe.

25. A karácsonyi vásárlás az egy hatodát teszi ki az éves bevételnek az Egyesült Államokban.

forrás: List25.com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: