12 legfurcsább király és uralkodó

A Bright Side nevű oldal 12 őrült és furcsa uralkodót gyűjtött össze nektek, amit nálunk is olvashattok:

1. III. Péter – Orosz cár

III. Péter orosz cár 1728-ban született, és nem túl sokáig irányította az országot. Poroszországban született, de arra lett kényszerítve, hogy menjen Oroszországba, amit utált. Amikor összeházasodott Katalinnal, a jövendőbeli uralkodóval, Petert inkább az kötötte le, hogy a játékkatonáival játszadozott. Ennek ellenére sokszor rákényszerítették, hogy öltözzön fel katonának. Egyszer felakasztatott egy patkányt árulásért, mert lerágta az egyik játékkatonája fejét.

.

2. Kaligula

Kaligula a legkegyetlenebb uralkodókként ismert, aki azt hitte magáról, hogy ő Isten. Az egyik furcsasága a lova iránt táplált gyengéd érzései voltak. Incitatusnak saját háza és ékszeres hámja volt. Kaligula konzullá akarta kinevezni a lovat, de sajnos a meggyilkolása megakadályozta a tervet. A történészek egyébként úgy gondolják, hogy a lóval kapcsolatos mendemondák csak mítoszok.

3. III. Károly – Spanyolország

4. I. Ibrahim szultán

A jövendőbeli szultán korai éveit fogságban töltötte egy olyan épületben, ahol nem voltak ablakok sem, ami igencsak erősen hatott a mentális egészségére. A szultánnak hatalmas háreme volt, megszállottja lett a kövér hölgyeknek. Meg akarta találni a legkövérebb nőt, amin a szolgái munkálkodtak. A szultán emellett paranoiás volt. Egy alkalommal megölette 280 ágyasát, mert attól tartott, hogy meg akarják ölni őt.

5. I. Joanna királynő
Joanna 1496-ban házasodott össze Helyes Fülöppel, és a nő teljesen megszállottja volt a férjének. Miután a férfi meghalt, nem volt hajlandó otthagyni a holttestet, a koporsót többször ki kellett nyitni, hogy megcsókolhassa a férfit.

6. Alexandra hercegnő

Bajorország hercegnője, Alexandra I. Ludwig lánya volt. A lány megszállottja volt a tisztaságnak, és csak fehér ruhákat viselt., hogy könnyebben meglássa a koszos foltokat. Korai húszas éveiben meg volt győződve arról, hogy lenyelt egy hatalmas üvegzongorát, így óvatosan kellett sétálnia, hogy ne törje el. A mentális betegsége ellenére igazi karriert csinált irodalmi téren, és több könyvet is kiadott.

 

7. VI. Károly

Károly első kirohanása egy vadásztúra alkalmával történt, ahol hirtelen megölte négy lovagját, akik kísérték. Egy évvel később elfelejtette a saját és a felesége nevét. A mentális betegsége ezen pontján már nem volt hajlandó fürdeni, és nem engedte meg azt sem hozzáérjenek, mert úgy hitte, hogy üvegből van.

8. Qin Shi Huang

Qin Shi Huang volt az első kínai uralkodó, aki teljes megszállottja volt a halhatatlanságnak és az örök erőnek. Rengeteg alkímiával foglalkozó ember dolgozott neki, keresve az élet elixírjét, ami ironikus módon végzett vele. Neki készült az agyaghadsereg, hogy megvédelmezze őt a túlvilágon.

9. II. Justin

II. Justin arról ismert, hogy őrülete miatt elveszítette birodalma egy részét. Justin hangokat hallott, folyamatosan megtámadta és megharapta a szolgálóit. Figyelemelterelésként egész nap az orgonán játszottak a szolgák, a trónjára kerekeket szereltek, hogy a trónteremben tologassák.

 

10. Zhengde

Ez a kínai uralkodó a 16. században teljesen megszállottja volt a nőknek és a luxusnak, emellett igencsak gyerekes viselkedése volt. Egyszer a palotájában tűz ütött ki, mert azt gondolta, hogy jó ötlet lesz puskaport tárolni a lámpásfesztivál helyszínén.

11. Nabú-kudurri-uszur

A Bibliában Dániel könyve tesz említést Babilon királyáról, akit megbüntetett Isten a hiúságáért, és őrült lett. Az uralkodó annyira megőrült, hogy füvet kezdett enni, hosszú ősz haja és körmei lettek. Mivel őrültségét sehol máshol nem jegyezték le, ezért a történészek kételkednek a történetben.

12. III. György

Ez az angol uralkodó kései éveiben őrült meg, láthatóan minden ok nélkül. Elkezdett magához beszélni, őseihez, angyalokhoz, kezet fogott a fákkal, akit összekevert Poroszország uralkodójával. Tudta, hogy megőrült, így halála előtt a fia vette át a helyét. Hipotézisek szerint lehetségesen gyógyszer okozta az őrületét, melynek magas arzéntartalma volt.

.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.