10 közös vonás a sorozatgyilkosokban

Régóta foglalkoztatja az embereket, hogy mik is lehetnek azok a jelek, amelyek közösek a sorozatgyilkosokban. Miről is lehet megjósolni, hogy valaki veszélyes lehet a társadalomra nézve. Most 10 jelet olvashattok, amelyek talán figyelmeztetésül szolgálhatnak. Persze, nem javasolt az összes ismerősötöket kikérdezni ezekről 😉

10. Alkohol és droghasználat
A gyermekek, akik magzati korban érintkeznek drogokkal, esetleg alkohollal, súlyos károsodásokat szenvedhetnek. Ha alkoholista, esetleg drogos szülők gyermekeiként nőnek fel, akkor még nagyobb viselkedéses problémák alakulhatnak ki, ilyenek a kötődési zavarok, a hiperaktivitás, a depresszió. Az FBI jelentései szerint a sorozatgyilkosok szüleinek 70 százalékánál fordult elő drog vagy alkoholhasználat. Azonban nagyon kevés gyilkos függő maga is.

9. Pszichés bántalmazás gyermekkorban
Nagyon sok későbbi gyilkost bántalmaztak gyermekkorában. Sokakat pszichésen zaklattak, esetleg elhanyagoltak. Sokszor megalázták őket, a szülők viselkedése romboló és kiszámíthatatlan volt. A gyermek érzelmi fejlődése így teljes mértékben rossz irányt vehet, kialakulhat az empátia teljes hiánya. Sokszor képtelenek az intim emberi kapcsolatok kialakítására is.

8. Szexuális bántalmazás gyermekkorban
A szexuális bántalmazásnak erős hatásai vannak az egyén fejlődésére. Az ilyen események szociális elszigetelődéshez és tanulási nehézségekhez vezetnek.

7. Ágybavizelés
Természetes egyedül az ágybavizelés miatt senkinek sem lesznek erőszakos tendenciái. Azonban kutatók úgy gondolják, hogy ha ötéves kor után is fennmaradnak ezek a problémák, akkor figyelmeztető jel lehet. A legtöbb esetben ez frusztrációt jelöl, a sorozatgyilkosok 57 százalékánál volt megfigyelhető ágybavizelés.

6. Elszigetelve felnőni
A legtöbb sorozatgyilkos családjában a tagok izolálva élnek egymástól, nem alakítanak ki fontos kapcsolatokat, így magányosként kötnek ki. A sorozatgyilkosokra ritkán emlékeznek az osztálytársak, nincsenek közeli barátaik. Sokszor piszkálják őket mások.

5. Fantáziák
A sorozatgyilkosok sokat fantáziálnak erőszakról. A legtöbb gyilkosnak egyáltalán nincsenek kellemes gondolatai. Néhány kényszergondolatuk a csonkításról szól, sok esetben saját traumáik jelennek meg újra és újra a fejükben.

4. Auto-erotikus fantáziák
A legtöbb sorozatgyilkos elkerülte a bulikat és a társas közeget, így szexuális kísérletezésük inkább olyan aktivitásra korlátozódott, mint a pornográfia és a maszturbáció.

3. Kukkolás és fetisizmus
Sokféle parafília üti fel a fejét a későbbi agresszoroknál, mint a kukkolás és a fetisizmus. Sokuk ezeket igen ártatlanul kezdi, amely csak később válik erőszakossá.

2. Állatok bántalmazása
A jövendőbeli gyilkosok 99 százaléka állatokon élte ki először erőszakos fantáziáit. A kínzás igazán nagy élvezetet nyújt gyermekkorukban, amely később az emberek bántalmazásához vezeti el őket.

1. Fizikai sérülések
A fejsérülések, esetleg folyamatos fejsérülések kapcsolatban állnak az agresszív és erőszakos viselkedéssel. A temporális lebeny, a limbikus rendszer és a hipotalamusz sérülése összefüggésben áll a spontán agresszióval. A sorozatgyilkosok 70 százalékánál jelen van fejsérülés, amelyet gyermekkorban, esetleg serdülőként szenvedtek el.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.