10 borzongató internetes történet, amelyek ébren tartanak éjjel

Az internet tele van furcsa és megmagyarázhatatlan dolgokkal. Most tíz különleges, igencsak hátborzongató történetet hoztunk el nektek az internet világával kapcsolatban!

1. A pestisdoktoros videó
A Gadgetzz website-nak érdekes videót küldtek 2015 végén, amelyet a mai napig rengetegféleképpen magyaráztak. A videóban egy férfi jelenik meg pestismaszkban, furcsa dolgokat művel egy elhagyatott épületben. Ráadásul egy kód is megjelenik a videóban. Az egésznek a célja azonban egyáltalán nem tisztázott, a címe: 01101101 01110101 01100101 01110010 01110100 01100101, a bináris kódot a spanyol Muerte (halál) szónak fordíthatjuk. Az üzenetben a Fehér ház koordinátái is felbukkannak, és más fenyegető jellegű üzenetek.

10 Creepy Internet Mysteries That Will Make You Go Offline for Good

2. E-mail a túlvilágról
2011-ben Tim Hart furcsa e-mailt fedezett fel a fiókjában. Az üzenet a barátjától, Jack Froese-től érkezett, és a következő jelent meg benne: “Hallasz engem? Itt vagyok a házadban. Takarítsd ki a kibaszott padlást!” – a címben pedig az szerepel, hogy “figyelek”. A legfurcsább az egészben, hogy Jack Froese meghalt, mielőtt az üzenet érkezett. Ráadásul közösen viccelődtek is a padláson található rendetlenségről. Természetesen lehet, hogy valaki morbid viccet űzött. Tim azt állítja, senki sem fért hozzá a jelszavához.

10 Creepy Internet Mysteries That Will Make You Go Offline for Good

3. Webdriver torzó
Az új YouTube oldal került fel 2013 szeptemberében, amelynek a Webdriver Torso nevet adták. A fiók a nap minden egyes percében töltött fel egy újabb videót, amely 11 másodpercig tartott. A videókban csak piros és kék geometriai alakzatok tűntek fel és furcsa sípoló hangok hallatszottak. Semmi magyarázat nem volt a videókra, de természetesen feltűntek az összeesküvés-elméletek kedvelői is. Kiderült 2014-ben, hogy az egész egy minőségellenőrző fiók volt, semmi ördögi célt nem szolgált.

10 Creepy Internet Mysteries That Will Make You Go Offline for Good
4. A Nasa trükk
2002-ben Gary McKinnon kutatások végzett a földönkívüliek létezésével kapcsolatban. Természetesen ez még nem is lenne annyira különleges, de McKinnon kicsit kibővítette a dolgot, ezért meghackelte a NASA fiókját, hogy megszerezze a legtitkosabb információkat. Ráadásul még talált is olyan képeket, ahol valamilyen furcsa repülőgép repül át az égen. Természetesen a NASA-ban hamarosan észrevették, hogy gondok vannak, és be is akarták perelni a férfit, de McKinnon megúszta az egészet.
10 Creepy Internet Mysteries That Will Make You Go Offline for Good
5. A858
Az A858 a Reddit egyik legfelkavaróbb aloldala, 2011 óta létezik. Az oldalon kódok találhatóak, amelyet már rengeteg Reddites felhasználó megpróbáld megoldani. Az A858 oldalon szinte minden nap újabb bejegyzések tűnnek fel. de még mindi rengeteg feltöretlen kód maradt. Hogy ki, és miért teszi ki az oldalra ezeket, a mai napig homályba vész.

10 Creepy Internet Mysteries That Will Make You Go Offline for Good

6. Új pénznem
A bitcoinok az összeesküvés-elméletek gyártóinak az álmát képviselik, mivel teljes mértékben kívül állnak a bankrendszeren és a függetlenség egy teljesen új szintjét mutatják meg. Ennek ellenére természetesen a bitcoinokat is lehet jóra és rosszra használni. A “Dark Web” és a “Deep web” előszeretettel használ bitcoinokat. A bitcoinok létezése ugyan felszabadító, de hogyha nincsenek ellenőrzés alatt tartva, akkor a sötét oldal is ugyanúgy felhasználhatja őket.

10 Creepy Internet Mysteries That Will Make You Go Offline for Good
7. Anonymous
Egy csapat hacker (hacktivist) nevezte magát Anonymousnak. A csapat online támadásokat indít azok ellen, akiknél igazságot akarnak szolgáltatni. A magas befolyású cégeken át kisebb vitákba is beavatkoztak már. Általában elárasztanak egy-egy weboldalt, és leállásra kényszerítik. Az Anonymous mindenképpen egy Robin Hood mozgalomra hasonlít, akik szeretnének igazságot szolgáltatni a világban, nemrégiben az ISIS ellen léptek fel, elárasztva az oldalaikat pornóval, majd lehetetlenné tették a használataikat. A mai napig nem lehet tudni, hogy kik is tartoznak ebbe a csoportba.

10 Creepy Internet Mysteries That Will Make You Go Offline for Good
8. A Deep Web
Nagyon sok ember nincs is tisztában a létezésével, mivel a Google Chrome mögött bújik meg. A Deep Web 80%-ban nem érhető el normál böngészők használatával, de rengeteg történetet találhatunk róla a Redditen, YouTube-on és mindenhol a weben. Érdemes nagyon óvatosnak lenni, hogyha a Deep Webre érkezel. Vannak itt gyilkosságokról, drogokról szóló történetek is, emellett bérgyilkosok és ehhez hasonlók is feltűnnek itt.
10 Creepy Internet Mysteries That Will Make You Go Offline for Good
9. Mariana’s Web
A Mariana’s Web talán az internet egyik legnagyobb legendái közé sorolható, amely elviekben még a Deep Webnél is sötétebb. Nevét a Mariana árokról kapta, amely a legmélyebb pont az óceánban. Sokak állítása szerint a Mariana’s Web a legfélelmetesebb titkokat tartalmazza a földönkívüliekről, Atlantiszról és az ehhez hasonló dolgokról. A hozzáféréséhez kvantum számítógépek kellenek, amelyek elviekben nem is léteznek, vagy ha igen, akkor csak néhány kiválasztott ember számára elérhetőek. Ha létezik is ez a webrész, a mai napig nem szivárgott ki innen semmi sem. 
10 Creepy Internet Mysteries That Will Make You Go Offline for Good

10. Cicada 3301
Az internet egyik legnagyobb rejtélye a Cicada 3301-hez köthető. Elsőként 2012-ben jelent meg, amikor is a Cicada 3301 egy Cicada molylepkét tett fel az internetre, ezzel a szöveggel: “Hello. Nagyon intelligens embereket keresünk. Ehhez egy tesztet készítettünk elő. Itt van egy rejtett üzenet. Keresd meg, és elvezet azon az úton, hogy megtalálj minket. Várjuk azt a keveset, akinek sikerül. Sok szerencsét!” Ez természetesen azonnal megőrjítette az internetet. Azóta folyamatosan új nyomok kerültek ki. A nyomok végül a számítógépen kívülre vezettek valódi nyomokká, amelyeket össze-vissza rejtettek el a bolygón. Természetesen rengeteget gondolkoztak, ki is állhat a szövegek mögött, sokan úgy gondolták, hogy a CIA, esetleg az NSA toboroz így embereket. Senki sem vállalta végül magára az ügyet, senki sem mondta, hogy sikerült-e végigcsinálnia az egészet. Eddig ez az internet egyik legnagyobb rejtélye.

10 Creepy Internet Mysteries That Will Make You Go Offline for Good
forrás: OccultMuseum

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.