A világ első tévés képe igencsak félelmetes

A technológia elképesztően gyorsan fejlődött az elmúlt évtizedek során. Elképesztő, de az első televíziós adás már majdnem egy évszázada zajlott le. Ezzel együtt meg kell említenünk, hogy az első adás hihetetlenül hátborzongatóra sikeredett.

televisor_02

Először egy kis háttértörténetet osztanánk meg veletek. John Logie Braid egy skót feltaláló volt, aki megalkotta a televisort, amely képes képeket és rádióhullámokat is sugározni.

televisor_09

Az első sikeres televíziós tesz 1926 januárjában történt meg. Ekkor a jel annyira erős volt, hogy összesen három méterre tudták elsugározni.  Azonban két évvel később Braid cége a hullámokat képes volt Londontól New Yorkig sugározni.

televisor_07

Bairdet mindenképpen a televízió atyjának tekinthetjük. De most jön a dolog félelmetes része. Az első dokumentált kép ez volt:

televisor_01

Mindannyian azt mondják, hogy Baird saját arca, de talán csak ezt akarják hinni. Aztán ez volt a következő kép:

televisor_06

És emellett meg kell említenünk, hogy Baird első kísérleteihez kidobott babafejeket használt fel. Erről is vannak képeink. Szerintetek is félelmetes?

televisor_03

televisor_05

 

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.