TOP 19 legfélelmetesebb városi legenda

A BuzzFeed nevű amerikai internetes oldal megkérte olvasóit, hogy mondják el a legfélelmetesebb városi legendákat, amiket ismernek. Néhányat már korábban is ismertettünk, de szeretnénk most bemutatni nektek a 19 legborzongatóbbat.

1. Teke-Teke
A legenda: Egy japán nőt félbevágta egy vonat, miután a sínekre esett. Állítólag felsőteste még ma is rohangál nagyon gyorsan, kezét használja lábakként. Hogyha elkap, akkor téged is félbevág.

Teke-Teke
2. Halott gyerekek játszótere
A legenda: Állítólag a Maple Hill Temetőben eltemetett gyerekek lelkei a közeli játszótérre mennek játszani, amikor sötét lesz odakint. A történet szerint a park környékén gyermeki testeket találtak a hatvanas években Huntsville városában, Alabama államban. Lelkük örökre ottmaradt.
3. A felvágott szájú nő
A legenda: Japánban egy nőt megcsonkított férje, amiért bosszús lélekként tért vissza az élők közé. Megkérdezi tőled, hogy szép-e, hogyha nemet mondasz, akkor szétvágja az arcodat egy ollóval.

Slit-Mouthed Woman

4. Arcnélküli Charlie
A legenda: Egy férfi elmosódott arcvonásokkal járja éjjelente az utakat. Gyanútlan párokat keres, akik parkoló autókban ülnek. A szomorú valóság, hogy Charlie igazi ember volt, akinek arca tényleg eldeformált volt, és imádott éjjeli sétákra indulni, de csak azért, mert nappal szégyellte a külsejét.
Charlie No-Face
5. Az ördög helye
A legenda: Chatham megyében, Észak-Karolinában egy erdő közepén egy tökéletes, kör alakú dolog fedezhető fel. A legenda szerint az ördög éjjelente odamegy és ott terveli ki a másnapi dolgait.
6. A négyes számú iskola
A legenda: Ennek a floridai iskolának az igazgatója rossz diákokat hívott az irodájában, akikről később soha többé nem hallottak, mivel az igazgató megette őket.  Az igazság az, hogy nem ezért zárt be az iskola, de mégis!

School No. 4

7. Dinnyefejek
A legenda: Michigan államban állítólag gyerekeket zártak el egy intézetbe, akiknek hatalmas fejük volt egy genetikai betegség miatt. A hetvenes években kiengedték őket. Manapság a közeli erdőben rejtőznek. Hogyha csendben állsz, akkor hallhatod, ahogy szaladnak.
8. Manananggal
A legenda: Sápadt, sötét hajú nők voltak, akik egyedül éltek és csak éjjelente mentek ki. De éjjelente hatalmas, félelmetes szárnyakat tártak szét, lecsatolták az alsó testüket, hogy prédákat keressenek, akiket lassan, kínzóan téptek szét.
9. La Llorona
A legenda: Egy nő, akit Mariának hívtak megfojtotta a gyerekeit, hogy megbosszulja csaló férjét, majd ő is öngyilkos lett. Ma, hogyha szelleme egy egyedül sétáló gyereket lát a sötétben, akkor megragadja és megfojtja őket is.

La Llorona

10. Fekete szemű gyerekek
A legenda: Ruhákat viselnek, hogy elfedjék fekete szemüket és éjjel környékeznek meg. Segítséget kérnek valamiben, majd különleges erejükkel irányítanak téged.
11. A Nyúlember hídja
A legenda: Fairfax városában, Virginia államban sok ember látott egy férfit nyúlnak öltözve, ahogy éppen átkelt egy vasúti hídon. Minden egyes történetben más fegyvere volt.
12. A kaliforniai féreg
A legenda: Csak videón jelent meg a furcsa szerzett, amely hatalmas és elképesztően vékony. Nincsenek történetek arról, hogy bárkit is bántott volna. De akkor is hátborzongató.
The California Nightcrawler/Fresno Aliens
13. Lány a résben
A legenda: Amikor egy lyukba vagy egy repedésbe nézel bele a földön, akkor egy lány arra kérhet, hogy játssz vele bújócskát. Eltűnik, majd újra előtűnik, de egyszer csak kinyúl feléd és elrángat egy másik dimenzióba.

The Girl in the Gap

14. El Silbón
A legenda: Egy fiatal, elkényeztetett fiú megölte az apját, miután az apa nem a kedvenc ételét hozta neki. Büntetésként a fiúnak felnőttként is a földön kell bolyongania egy csomaggal, ami emberi maradványokat rejt. Hogyha keresztezed az útját, akkor te is meghalsz.
El Silbón
15. A fekete lény
A legenda: A fekete farkasszerű lény utazók előtt jelenik meg, azzal a céllal, hogy a halálba vezeti őket. Általában egy hatalmas, félelmetes kutya formájában jelenik meg, amelynek lángolóan vörös szemei vannak.

16. A Jersey ördög
A legenda: A repülő állat normális emberként születik, majd 12 gyermeknek lesz az anyja. A legenda szerint a kreatúra ördögi eredetű, borzalmasan gyorsan mozog és néha vérfagyasztó sikolyokat hallat.
17. A molyember
A legenda: A hatalmas moly és ember hibrid vörös szemekkel rendelkezik és Point Pleasant városában, Nyugat-Virginiában tűnt fel a hatvanas évek végén, amikor egy híd összeomlott és 46 ember halt meg. Azóta nem látták.
Mothman
18. Éjféli játék
A legenda: Hogyha követed az útmutatókat, akkor a játék (aminek éjfélkor kell kezdődnie egy csepp véreddel) mentálisan örök sérülést okoz neked. A legenda szerint nagy arra is a lehetőség, hogy meghalsz közben még akkor is, hogyha csak szórakozni akartál.

The Midnight Game

19. Az éjjeli teremtmény
A legenda: 2003-ban egy furcsa teremtmény riogatta éjjelente az embereket. Mindenkiből borzalmas rettegést váltott ki, aki találkozott vele. Néhányan még öngyilkosok is lettek az érzelmi hatástól.
 forrás: BuzzFeed

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.