Újabb pokol kapui a világ minden tájáról

Már korábban is írtunk nektek a pokol kapuiról, de most tovább folytatjuk a felsorolást. Párhoz el is lehet látogatni, hátha ténylegesen megleljük a pokol kapuját.

1. Stull, Douglas megye, Kansas
Ne hagyd, hogy ez az elhagyatott kisváros megtévesszen téged, hiszen egyáltalán nem olyan csendes és barátságos, mint amilyennek tűnik. Sötét története van. Sokan azt mesélik, hogy Halloween éjszakáján és a tavaszi nap-éj egyenlőségnél  nyílik meg erre a pokol kapuja, egy régi templomnál, amit évekkel ezelőtt leromboltak. Állítólag itt azonnal le lehet jutni a pokolba, de az, aki belép, sohasem tér vissza.

Stull - Douglas County, Kansas gates of hell

 2. Osore hegy, Shimokita, Japán
Az Osore hegyet Japán legfélelmetesebb helyének tartják, egyben a pokol bejáratának, amely a Sanzu folyó mellett található. A folyón a buddhista hit szerint át kell kelnie az eltávozott lelkeknek, hogy a túlvilágra jussanak. Állítólag az életedben elért eredmények szerint fogsz átalakulni a folyóban. Ha kedves voltál, akkor minden egyszerűen fog menni, de hogyha borzalmas voltál életben, akkor kígyók és más állatok fognak megtámadni. A helyszín egyébként elszenesedett és kén áramlik fel belőle, amely a pokol érzetét kelti.

Gates of hell -Mount Osore- Shimokita Peninsula, Japan

3. Szent Patrick purgatóriuma, Írország
A helyszín története egészen az ötödik századra nyúlik vissza, állítólag itt mutatta meg Krisztus Szent Patricknek a purgatórium bejáratát. Évekkel később kolostort alapítottak a helyén, ami a mai napig áll. Mindennapi látogatókat nem engednek a szigetre, de minden évben tartanak egy háromnapos zarándoklatot. Sokan úgy gondolják, hogy ez a bejárat a purgatóriumba.

St Patrick's Purgatory- County Donegal, Ireland- haunted

4. Hekla vulkán, Izland
Izland egyik legaktívabb vulkánjáról beszélünk. A középkorban azt mondták az európiaiak, hogy biztos itt van a pokol bejárata. 1104-es kitörésénél az emberek megtapasztalták, ahogy megnyílt a föld és láva áramlott a földön. Sokak szerint a mai napig boszorkányok térnek a vulkánhoz, hogy a pokolnak áldozzanak.

Hekla Volcano- South of Iceland haunted gates of hell

5.  Fengdu szellemváros, Kína
Szentélyek, templomok és kolostorok találhatóak Fengdu szellemvárosában, amely manapság népszerű célpontja a turistáknak. Kétezer éves történet áll a helyszín mögött, még a Han dinasztia idejében alapították, amikor Yin Changsheng és Wang Fangping hivatalosan is halhatatlanná lett. Azóta a helyszín az alvilág bejárata. A kínaiak szerint három tesztet kell teljesítened, hogy átmehess a következő életedbe. Át kell menned a tehetetlenség hídján, meg kell jelenned Yama, a pokol királya előtt és három percig egy kövön kell állnod. A szellemvárosban ezeket ki is lehet próbálni gyakorlásképp.

Fengdu Ghost City- Fengdu County, China haunted gates of hell

6. Houska kastély, Prága
Elképesztő szépségű kastélyról beszélünk, amelyben egy gótikus kápolna és lovagi szoba is található. Sokak szerint azonban itt van a pokol bejárata is. Régebbi korokban fekete, repülő teremtményeket láttak errefelé az emberek. Néhány elítélt még bocsánatot is nyert, hogyha hajlandó volt a feneketlen gödörbe lemenni. Egyszer egy bátor lélek úgy döntött, hogy lemegy a kastély alá, de állítólag egyetlen másodperc alatt harminc évet öregedett és a haja teljesen fehér lett. Azóta  gödröt vastag beton fedi.

7. Avernus tó- Campania Region Dél-Olaszország
Az Avernus-tó vulkanikus kráter, amiről az ókori rómaiak úgy gondolták, hogy Plútóhoz vezet. A tó alatt egy barlang található, amely szerintük a pokol bejárata. Sokan tapasztalnak errefelé furcsa jelenségeket.

Lake Avernus- Campania Region South of Italy haunted gates of hell

forrás: TheGhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “Újabb pokol kapui a világ minden tájáról

  • 2019-01-10 at 9:46 AM
    Permalink

    Nem akarok kötekedni, de a 6. után miért 10. jön?! Inkább 7. nem?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.