Szilveszter a világ minden táján II.

Chinese-New-Year-502071428441595. Kínai újév
A kínai újévi ünneplés 2014. január 31-én lesz esedékes. Ilyenkor tűzijátékokkal és hangos zajjal űzik el a gonosz szellemeket. Elképesztő sárkányok és oroszlánok táncolnak az utcákon. Az emberek pirosba öltöznek. A gyerekeknek pedig piros borítékban szerencsepénzt nyújtanak át.
Mandarinokat ajándékoznak a jószerencse jegyében, de csak párosával, hiszen a páratlan számok szerencsétlenséget hoznak. Újév harmadik napján az egér férjhez adja a lányait, ezért az emberek korán fekszenek, hogy ne zavarják.

Japnewyr24. Japán újév
A japán tradíció szerint egy teljes hétig készülődnek az újév érkezésére. A házakat ekkor kitakarítják, így nem maradnak odabent gonosz lelkek. Az adósságokat visszafizetik. A legfontosabb pedig, hogy az összes vitát lerendezzék. Éjfél előtt 108 csengő szólal meg, amely 108 gondot küszöböl ki. Problémák, viták, adósságok és rendetlenség nélkül békében fogadhatják a következő évet. A második napon az emberek leírják vágyaikat és reményeiket az új esztendőre.
Emancipation-7365143. A felszabadulás napja
Az afrikai amerikaiak számára újév napja különleges jelentőséggel bír, hiszen 1863 első napján szabadították fel a rabszolgákat. Ilyenkor számos családban tradicionális ételeket szolgálnak fel: fekete szemű borsót, kelkáposztát, sonkát, csülköt és sajtos makarónit. Különleges megemlékezés a Kwanzaa, amelyet december 26-án kezdenek el ünnepelni hét napon keresztül. A Kwanzaa segít visszakapcsolódni az afrikai gyökerekhez. Érdekes módon Afrikában nem ünneplik.2. Auld Lang Syne
A népszerű dalt 1796-ban írta Robert Burns. 1929 óta minden évben felcsendül szilveszter éjjelén a Waldorf Astoria épületében. A címe eredetileg régi szép időket jelöl.

Screen Shot 2009-11-17 At 3.07.03 Pm1. Az első baba
Számos országban emlékeznek meg az újév első csecsemőjéről. Sok helyen ajándékokat adnak neki, és a média is felfigyel rájuk. Már régebben is babákkal szimbolizáltak az újév kezdetét. Például az ókori Egyiptomban és Görögországban is. Népszerűsége manapság is töretlen.

forrás: ListVerse

.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: