Szilézia gyilkos főbérlője

Szerencsére a legfélelmetesebb sorozatgyilkosok sem büszkélkedhetnek sok áldozattal, nagyon kivételes az az eset, amikor egy sorozatgyilkosnak rengeteg emberrel sikerül végeznie. Azonban most bemutatjuk nektek Karl Denkét, aki legalább harminc emberrel végzett, de lehet, hogy ennél is sokkal többel. 

Denke 2

Denke Sziléziában született, Németország azon részében, ami most Lengyelországhoz tartozik. 1870-ben látta meg a napvilágot, de gyerekkora egészen homályba veszik. Sokak szerint elszökött otthonról, mivel anyja és apja bántalmazták, ami egészen illik későbbi történetébe. Az bizonyos, hogy későbbi városának közössége nagyon szerette. Sokszor adott ki szobákat másoknak, és nem is engedte, hogy azok fizessenek neki, emellett orgonázott a helyi templomban. A régi leírások szerint oszlopos tagja volt a közösségnek, az emberek számíthattak rá. Még Papa Denkének is nevezték, aztán, ami 1924-ben decemberében történt, az az egész várost sokkolta.
Egyik albérlőre hangos vitára ébredt, épp ezért gyorsan ki is rohant a szobájából, hogy segítsen Denkének. Azonban a férfi egy fiatalembert talált, akinek a koponyáját felhasították. A fiatal férfi segítségért könyörgött, elmondta, hogy Papa Denke tette ezt vele egy baltával. Még a rendőrség sem igazán hitt neki, hiszen mindenki ismerte Denkét. Denke ráadásul azt mondta, hogy a területét védtek, hiszen a férfi egy közönséges tolvaj volt. Ennek ellenére csak őrizetbe vették. Teljesen nyugodtnak tűnt, amikor közölték vele, hogy bezárják, így a rendőrök még inkább megdöbbentek, amikor felakasztotta magát a cellájában.

Denke 1

A rendőrség azonnal elment a házához, hogy tovább nyomozzanak. Amit találtak, arra senki sem számított.  Két hatalmas befőttesüvegnyi emberi húst találtak, hátborzongató naplójában több mint harminc embert sorolt fel, akiket baltával végzett ki, később húsukat tartósította, de azt nem tudjuk, ezzel mit csinált. Valószínűsíthető, hogy vagy megette vagy eladta a húst. Denke otthona tele volt emberi maradványokkal. Háromszáz fogat találtak, amelyeket só és bors-szórókban tartott. Ráadásul szappant is készített az emberi zsírból.

Denke

Denkének valahogy sikerült 15 éven keresztül művelni ezt a tevékenységet úgy, hogy senki sem fogott gyanút. Valószínűleg kihasználta azt, hogy mindenki jó embernek hitte. Denke kihasználta a húshiányt is, de a legtöbb ember úgy gondolta, hogy kutyák húsát árulja, ami illegális volt, de sokkal kisebb bűn, mint a valóság.

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.