Szellemek, akik elektromos eszközökkel üzennek

Dr. Imants Baruss egy kanadai egyetemen dolgozik London városában. Célja, hogy a túlvilágot teljes mértékben beleillessze a tudományos gyakorlatba, ezért érdekes kísérletbe kezdett. A szellemek szerinte sok esetben elektromos eszközökön keresztül kommunikálnak, mint a televízió vagy a rádió. Erre akart bizonyítékot szerezni.

2001-ben első kutatása is erre irányult. Statikus hangokat rögzített, amelyeket két rádióállomás frekvenciái között találhatóak, szerinte itt is kommunikálnak velünk a holtak. Rengeteg EVP hangot rögzített, amelyek a mai napig nyitottak arra, hogy valaki lefordítsa őket.
2007-es kutatása még érdekesebb eredményeket hozott. Három számítógépes programot használt, hogy rögzítse a körülötte található lelkeket. Az első egy random szógeneráló program volt, a másik egy EVP kreáló program, a harmadik pedig igen és nem válaszokat generált kérdésekre. A feltételezés az volt, hogy körülöttünk folyamatosan lelkek találhatóak, akik kommunikálni szeretnének velünk. Szerette volna rávenni a lelkeket arra, hogy használják ezeket a programokat. 


Egy médiumot is bevontak a kísérletekbe. A cél az volt, hogy a hölgy felismerje a kommunikálni vágyó lelkeket az eszközökön keresztül, és tanácsokat adjon, hogyan is lehetnének a kísérletek sikeresebbek. Egy próba során az egyik kutató feltette azt a kérdést, hogy mit érdemes tudniuk, amit nem értenek jelenleg? A médium azonnal ezt a választ hallotta: “lehetőséget”. A random szógeneráló is aktiválódott ugyanabban a pillanatban. Baruss és a másik kutató nem hallották a választ azonnal, de ők is értették, amikor visszahallgatták a felvételt.
Mindenképpen érdekes a kísérlet, de még mindig nem bizonyítja teljesen a túlvilág párhuzamos létezését.

forrás: GhostTheory

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.