Szegedi Boszorkány-sziget

Állítólag majdnem háromszáz éve kísértenek az elátkozott lelkek, akiket az utolsó szegedi boszorkányper alkalmával ítéltek halálra. Magyarország történelme során, 124 boszorkánypert hajtottak végre, és ebből több, mint felét Szegeden hajtották végre.

1728. július 23-án, tizenkszigetét ember lelte halálát, hat férfit, és hat nőt égettek halálra a Boszorkány-sziget területén. Egy nőt először lefejeztek, majd csak azután vetették máglyára. Az áldozatok között volt Rózsa Dánielt is, aki a város leggazdagabb polgára volt. Többek között még az őt vádoló bábaasszonyt is, Kökényné Nagy Annát is. Az asszony ellen a város lakói egy emberként vallottak, a megszaporodó gyermek halálesetek miatt.

A boszorkányperek fő kiváltó okai lehetett az aszály, éhínség, illetve katasztrófák. Gyakran jelentettek fel kuruzslókat, akik gyógyfüvekkel kereskedtek. Azóta a meleg nyári napokon, főleg július 23-a körül többen hallottak valamit a fák között, néha suttogást, vagy emberi kiáltásokat.

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.