Steven Saylor: A hét csoda

Néhány napja írtunk itt Steven Saylor másik regényéről, A nílusi rablókról. A hét csoda 2012-ben jelent meg szintén az Agave kiadó gondozásában. Ez is a Róma Sub Rosa sorozat főszereplőjének a fiatalkorába visz el. 
Steven Saylor továbbra is mesteri pontossággal írja le az ókori városokat és szereplőket. A könyv elején Gordianus csupán egy tizennyolc éves ifjú, aki görög tanítójával igazán lenyűgöző utazásra indul: meglátogatja az ókori világ hét csodáját, amelyek az ő korában még többé-kevésbé érintetlenül álltak. 
 
A hét csodában Steven Saylor olyan utazásra invitál, amelyen sokan vennénk részt szívesen (én legalábbis mindenképp, melyik ókorrajongó nem akarná látni mondjuk a rodoszi kolosszust vagy Szemirámisz függőkertjeit?). Ahogy elvárható, a fiatal Gordianus számára ez az utazás nem csupán látványosságról szól, hanem apró rejtélyek és bűnesetek felderítéséről. Miközben természetesen a szerelem sem kerüli el a könyv elején még igencsak tapasztalatlan Gordianust. Az utazás során nyomozóvá kell válnia, el kell viselnie intrikát és árulást, minden ízében felnőtté kell válnia.
 

 

A hét csoda az eredeti könyvsorozat nélkül is felüdülést nyújt, apró történetei bepillantást engednek Steven Saylor stílusába, és az általa újjáépített ókori világba. A krimi rajongóinak viszont inkább a Róma Sub Rosa sorozat köteteit ajánljuk, ahol a bűneseteket sokkal bonyolultabb megoldani, több az intrika. Ám a humor, az izgalom és kevés misztikum A hét csodából sem hiányzik.
írta: Sereg Gitta

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.