Sört vedelő kecskék

 
Az alkohollal kapcsolatban több cikkünk is megjelent már, mai alkalommal visszatérünk hozzá, de egy különös csavarral. Mai bejegyzésünk főszereplője egy kecske, akivel ugyan nem házasodott össze senki, de arról nevezetes, hogy annyi üveg sört ivott meg, ahány látogatója jött. Clay elsőre teljesen tipikus jószágnak tűnhetett, de ha kinyitottad neki a sörösüveget, akkor már semmi sem állíthatta meg. A szájával megtartotta, és magába öntötte az egészet. Aztán jöhetett a következő.
 
Clay, teljes nevén Clay Henry hamar Lajitas városának büszkesége lett, hiszen kevesen büszkélkedhetnek azzal , hogy egyáltalán ismernek egy részeg kecskét.  Egy ilyen állat, mint Clay, vonzotta az érdeklődőket, emiatt a város turistaforgalma jelentősen megnövekedett. A mai napig is lehet posztereket és képeslapokat vásárolni a városka boltjaiban Clay Henry képével.
 
Hogy miért ez a szigorú múlt idő? Sajnos Clay Henry nem élt sokáig, pedig még polgármesterré is megválasztottak, hiszen különös szokása felkapottá tette Lajitast. Halálát nem végkimerülés okozta, hanem fia, az ifjabb Clay Henry, aki szintén előszeretettel fogyasztott sört, akárcsak baljós véget érő apja. Ifjabb Clay Henry ugyanis egy szép napon összetűzésbe keveredett az apjával egy nőstény kecske miatt, ami az idősebb kecske számára végzetes következményekkel járt.
 
Népszerűsége azonban nem csappant, imádói kitömték, és felállították a városban, hogy senki, aki arra jár, ne maradhasson le Clay Henry látványáról, bár már nem emelgeti a sörösüvegeket. Iszogat helyette a fia, de a helyiek véleménye szerint, nem olyan, mint az apja.
írta: Sereg Gitta
 
forrás: roadsideamerica

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: