Sorozatajánló: Penny Dreadful

 
Az összes klasszikus, viktoriánus rémtörténet egy sorozatban, hurrá-hurrá!
A cselekmény fő csapásvonalát Bram Stoker Drakulája adja, épp annyi művészi szabadsággal kezelve, hogy néha a kedves néző azért meglepődjön, illetve hogy a többi szálat és híres/hírhedt szereplőt is könnyedén hozzá lehessen passzintani; Sir Malcolm Murray egy szem lányát, Minát földöntúli és igen csúf lények ragadják el, a kétségbeesett apának tehát az ő keresésére és megmentésére kell összeszednie a díszes társaságot.
Többek közt, de nem kizárólag:
– Miss Vanessa Ives-t, Mina gyerekkori legjobb barátnőjét, aki ha nem is túl lelkesen, de képes kapcsolatot teremteni a Túlvilággal és annak minden démonával.
– Victor Frankensteint, akinek a vámpírok és a fő-sztori mellett a saját, mindenféle kétes eredetű alapanyagokból és istentelen módszerekkel összerakott Teremtményével is meg kell küzdenie, több-kevesebb sikerrel.
– Dorian Grayt, aki ugyan nem sokat tesz hozzá Mina megmentéséhez, de igazán szép fiú, emellett pedig remek, látványos orgiákat rendez és mindig kapható egy hosszú, karakterépítő beszélgetésre, szóval megtartjuk.
– Végül, de nem utolsó sorban pedig Mr Ethan Chandlert, akinek ugyan eddig semmiféle kapcsolata nem volt a Természetfelettivel, de jó amerikai hazafiként csukott szemmel, a megye másik végéből is kilövi a veréb bal lábát, tehát igen hasznos lehet a vámpírölésben.
Csak az íze kedvéért akadnak még ősi egyiptomi átkok, szellemidézések, és a Fő-Fő Gonosz is, aki a változatosság kedvéért most is világuralomra tör. Ja, meg családi viszályok és nagy érzelmi viharok, mert egy kis plusz dráma sosem árt.
(Az első évad nyolc epizódja már mind egy szálig lement, a másodikat pedig 2015-re ígérik.)
írta: Sereg Gitta
 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.