Sharon Tate csodás élete

Sharon Tate neve nagyon soknak ismerősen csenghet, de Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood című mozija kapcsán még inkább aktuálisabb lett. A film 1969-ben játszódik, pontosan abban az időszakban, ami Tate halálát előzte meg. De azok számára, akik ismerték Sharon Tate-t, ő sokkal több volt annál, mint Charles Mason egyik áldozata. Sharon híres volt tehetségéről, szépségéről, kedvességéről; különleges aurája élete utolsó napjáig körbeölelte.

Sharon 1943. január 24-én született. Csupán hat hónapos volt, amikor megnyerte élete első szépségversenyét Dallasban.

Sharon Tate 1967

A családja igencsak magas társadalmi pozíciót foglalta el, később született két testvére is. Apja magas rangú katona volt, akit 1962-ben Olaszországba küldtek, így Sharon is odaköltözött a családdal. Ott találkozott Richard Beymerrel is, aki tovább biztatta, hogy lépjen a színészi pályára, és megismertette későbbi ügynökével is.

Sharon Tate 1969
Amikor édesapjával visszatértek az Egyesült Államokban, Sharon felkereste Gefskyt, aki megszerezte neki első szerepeit, és még több modellszerződést. Mindannyian biztosak voltak a színésznő felemelkedésében.
Sharon Tate movie

Eközben Sharon megismerkedett egy stylisttel, Jay Sebringgel. Mindenki azt mondta körülötte, hogy a legkedvesebb és leggyönyörűbb teremtés volt, akivel valaha is találkoztak. Sharon 1966-ban találkozott Roman Polanskival, amikor is egyik filmjében szerepelt, aki elbűvöli az őt elrabló vámpírt.

Sharon Tate signature
A film készítése közben jött össze Sharon és Polanski, így a lány szakított Jay Sebringgel. Együtt tértek vissza az Egyesült Államokban. Ekkor egyre több, és több filmben szerepelt.
Sharon Tate and Roman Polanski

1968-ban házasodtak össze Polanskival Londonban, az esküvőjük a hatvanas évek divatjának csúcspontja volt, ahová rengeteg embert meghívtak, mint például Michael Caine-t és Joan Collinst is. Sharon az esküvő után elhatározta, hogy kiformálja karrierjét. A következő filmje a The Wrecking Crew lett Dean Martinnal. Sharon számos közeli barátot szerzett Hollywoodban. 1968 végén derült ki, hogy Sharon terhes. Ekkor akartak Polanskival nagyobb házba költözni, így találtak rá a Cielo Drive 10050-es házára. A korábbi lakók között volt Terry Melcher, Doris Day és Al Jorden fia. A költözést 1969-ben bonyolították le, amibe Sharon is beleszeretett.

Aztán a sors közbeszólt az életükbe, Charles Manson kultuszának köszönhetően Sharont meggyilkolták otthonában 1969. augusztus nyolcadikán négy másik emberrel egyetemben. Tate ekkor nyolc és fél hónapos terhes volt gyermekével. Polanski éppen nem tartózkodott a házban, hiszen Európában forgatott filmet. A rémes esemény a mai napig Hollywood történetének legborzalmasabb gyilkossága.

forrás: Vintage News

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.