Paranormális nyomozások: a démoni per

Ma Ed és Lorraine Warren egy újabb ügyét hoztuk el nektek, amelyben szintén démoni megszállásról olvashattok. A paranormális nyomozások tovább folytatódnak. 

A “démoni per” az első ügy, amelyben az Egyesült Államok bírósága előtt egy ügyvéd azzal védekezett, hogy kliense ártatlan, hiszen démon szállta meg.
Arne Cheyenne Johnsont vádolták azzal, hogy megölte főbérlőjét Alan Bonót Connecticut államban. Johnson egy évvel a gyilkosság előtt a menyasszonyával élt, akinek öccsét valószínűleg démonok szállták meg, hiszen hozzá hívták el a híres démonológusokat, Ed és Lorraine Warrent. A démon valószínűleg a férfi testéből került át Johnsonéba, így pár hónappal később a férfi végzett is a főbérlővel egy veszekedés során.
Az ügyvéd hosszasan védekezett a bíróság előtt a démoni megszállással, azonban a bíró nem hitt neki. Johnson öt évet töltött el a börtönben, azonban az ügy hatalmas médiaszenzáció lett.
Ed és Lorraine Warren David ügyével foglalkozott, aki Debbie Glatzel öccse volt. A férfi 1980. július 3-án ébredt fel azzal, hogy borzalmas szörnyeteget látott álmában, akinek fekete szeme és vékony arca volt, emellett félelmetes szarvai és fogai. A teremtmény figyelmeztette a férfit arra, hogy készüljön fel.
A Discovery Channel “A Haunting” címen indított sorozatot az üggyel kapcsolatban, ahol Arnie Johnsont és Debbie Glatzelt is kikérdezték, hiszen ők szemtanúi voltak a megszállásnak. Az interjú alatt Debbie többször elsírta magát, zavartan viselkedett. Ez igen fontos, hiszen a későbbiekben Lorraine Warrent többször is beperelte a Glatzel család azzal a váddal, hogy David mentálisan beteg volt, amelyet Warrenéknek észre kellett volna vennie.
Davidnek lassan erőteljesebb problémái lettek, kimenekült a házból, hiszen egy férfit látott, aki azt mondta neki, hogy problémákat jelent majd a családnak, hogyha a bérelt lakásban maradnak. A férfi David szerint dühös lett, hogy megosztotta testvérével ezt. A nővér és a férj nem vették komolyan, amíg furcsa karomnyomokat nem találtak a bérelt lakásban, éppen ezért el is akartak költözni.
Lorraine és Ed Warren “Ghost Hunters” című könyvében nem ez a változat szerepel. Szerintük Davidet akkor szállta meg az ördög, amikor David és szülei elmentek a házba és a fiú a vendégszobában lepihent. Davidnek ekkor hasonló rémálma volt, mint az előző történetben, és innentől nem volt menekvés.

Később katolikus papot is hívtak a fiatal férfihez, aki azonban egyre zaklatottabb volt. Húsz nap kellett hozzá, hogy Warrenékhez forduljanak segítségért. Ők megerősítették a démoni megszállást, hiszen fekete árnyat fedeztek fel a férfi mellett. David ekkor már igen nyelven beszélt, úgy érezte, hogy idegen ujjak markolásszák a torkát. Amikor Warrenék megkérdezték, hogy hány démon lakozik benne, David 43 nevet sorolt fel. Később Warrenék a rendőrséget is értesítették, hiszen a helyzet veszélyessé vált.

Valószínűleg ezen események között szállta meg Arnie Johnsont is a démon, hiszen ő is részt vett az ördögűzésben. Ráadásul Johnson többször megismételte, hogy őt vigye el a démon David helyett. Arnie maga is megtapasztalta a megszállást. Warrenék figyelmeztették a férfit a lehetséges veszélyre, ám az nem hallgatott rájuk.
Később elköltöztek a borzalmas helyről, ekkor lett új főbérlőjük, akit később meggyilkolt Arnie.
forrás: Wikipedia

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.