Öt ok, amiért a házátalakítás paranormális jelenségeket provokálhat

A régi házak sokszor átalakításra szorulnak. De természetesen a régebbi házakban sokkal többször fordulnak elő szellemek is. A renoválás bizony felzaklathatja a házban élő lelkeket. Most ezt öt okkal fogjuk alátámasztani.

A lelkek összezavarodnak
Hogyha a lelkek ismernek egy házat, akkor a teljes megváltoztatás zavartsághoz vezet. A renoválás miatt összekeverik a szobákat, nekimennek a falaknak. Néha hozzászoknak a változtatásokhoz, valamikor azonban teljesen megzavarodnak.

People walking on the beach at sunset.

A lelkek mérgesek lesznek
Sok esetben az átalakítás kivívhatja a haragjukat is, hiszen úgy érzik, ők birtokolják az ingatlan. Így ha az élők nagy változásokat eszközölnek, az felzaklatja őket és mérgesek is lehetnek, így megnövekedhet az aktivitás.

Mysterious girl in black dress standing in abandon house

A lelkek valamihez kapcsolódnak
Az otthon sokat jelent nekünk még halálunk után is. Annyi emlék kapcsolódik a falakhoz, hogy sokszor a lelkek képtelenek elmenni onnan. Sokszor a házak éltük múzeumai, így az átalakítás érzelmileg felkavaró lehet. Lehetséges, hogy sírást, vagy ehhez hasonló hangokat hallhatunk renoválás után egy kísértetjárta házban.

Ghostly figure standing on stairs inside a hounted house holding doll

A szellemek birtoklóak
Hogyha megszállásról van szó, akkor sokkal keményebb paranormális jelenségekre is lehet számítani. Ilyenkor az új lakók számíthatnak sebesülésekre, rémálmokra, repülő tárgyakra és ehhez hasonló félelmetes eseményekre.

A lone wonan stands in a misty underground tunnel

A lelkek gonoszak
A renoválás sok esetben személyes siker következménye. Az életszínvonal növekedése magával hozzá az átalakítást, felújítást. Néha a szellemek az ingatlanban is károkat okoznak, hogy ezzel megnehezítsék a dolgokat.

A dilapidated two storey late Victorian Georgian farm house with corrugated iron roof with attic space and corbelled brick fireplace, no longer lived in. It once had an upper storey verandah with fancy wrought iron lattice work. It lies between the Hawkesbury river and the plains of Freeman's Reach. The house has survived many hardships including floods.

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “Öt ok, amiért a házátalakítás paranormális jelenségeket provokálhat

 • 2017-03-27 at 9:30 PM
  Permalink

  Üdv,

  Nekem az albérletben elég volt egy ajtót leszerelni és már az is elég volt, hogy egy itt ragadtat megbolygassak.
  Régi, 1920-as évek környékén épült házban lakom. Egy rozoga harmonikaajtót szedtem le. Este pedig egy csattanást hallottam a szomszéd helyiségből, utána pedig elég kellemetlen élmény volt érezni, hogy valaki bejön a szobába és fél méterre tőlem leguggol és vádlón bámul… Nem láttam csak érzékeltem, mint amikor valaki kötekedően belemászik az ember arcába mert valami olyasmit tettél ami a másiknak nem tetszett.
  Szerencsére csak két napig lehetett érezi a jelenlétét a lakásban azután vagy megnyugodott vagy továbbállt… legalábbis azóta nem éreztem a jelenlétét…
  Nem volt túl szívderítő élmény.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.