Odessa titokzatos katakombái

Egy ukrán város alatt, Odessában titokzatos labirintust találunk, amely egyáltalán nem titokzatos az itt élő emberek számára. Mindannyian tisztában vannak, hogy milyen hosszan nyúlnak el az alagutak a város alatt. Ezernyi bejárata található a városban. A helyszín akkor hívta fel magára a figyelmet, amikor egy csapat tinédzser egy testet talált odalent 2003 áprilisában. 

Odessa manapság már szinte semmire sem használja ezeket az alagutakat. Azonban a kíváncsi fiatalok számára a mai napig vonzó. Sokan mennek le rongálni, felfedezni, drogozni, esetleg szexelni, így mindenképpen el tudnak tűnni a felnőttek szeme elől. Természetesen nem ez a legbiztonságosabb hely. Odalent sötét van, némely folyosó hihetetlenül keskeny, valahol be is omlottak részek. Könnyedén el lehet tévedni.

Egy helyi diák, Masha egy csapat barátjával sétált odalent szilveszter éjjel. Az iszogatás és az ünneplés után Masha és barátai úgy döntöttek, hogy odalent buliznak tovább. Aznap éjjel rettenetesen hideg volt a föld alatt. A csapat barát hamarosan az 56-os iskola alatt buliztak.  Masha egy idő után elvándorolt a csoporttól, valószínűleg egy idő után eltévedt, és hiába ordítozott, a barátai nem találtak rá. Másnap reggel másnaposan ébredt a csapat, és visszamentek a városba Marsha nélkül.

Hónapok teltek el, de Masha nem került elő. Aztán 2005 áprilisában pletykálni kezdtek, hogy egy testet találtak az alagutakban. A halál oka nem volt bizonyos. Odalent éhen és szomjan is halhatott, de ki is hűlhetett. A teste azonban még két éven át a katakombákban maradt. A rendőrség végül felhozta a megrongálódott, elbomlott testet.
Emellett rengeteg legenda és pletyka is terjed a katakombákkal kapcsolatban. Az egyik legenda szerint egy aranyból készült Titanic hasonmás is található odalent, amelyet egy túlélő készített, és elrejtette a kincset.

Sokan úgy gondolják, hogy a katakomba egyik részében több ezernyi zsidó fogoly csontváza található, akiket a nácik végeztek ki a második világháborúban.
Mások szerint egy fotós is eltűnt a katakombákban, akit sokak szerint a Maffia rabolt el. A fotós testét jóval messzebb találták meg, mint ahogy belépett volna a katakombák területére. Ráadásul a DNS tesztek azt bizonyították, hogy nem is Janis testét találták meg.
A katakombák egy része nyitott a nyilvánosság előtt, de rengeteg helyen ki van írva a tilos a bemenet. Ennek ellenére nagyon sokan akarják felfedezni ezeket a részeket is. Az bizonyos, hogy a legendák tovább gyűrűznek a helyszínen.

 

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.