Nyolc élőhalott a világ minden tájáról

Az élőhalottak és zombik jelensége a világon rengeteg népcsoportnál megjelenik. Most ilyeneket hoztunk nektek!

1. Vetala, India
A világ legrégebbi vámpír története Indiából származik. A hindu történeteket sokszor nomádok terjesztették tovább. Az egyik ilyen története a vetalával kapcsolatos, akik halottak ugyan, de a fontos rítusokat nem hajtották végre rajtuk, így gonosz lelkek lettek. Ezek a lények a temetőben élnek, de sokszor gyerekekre vadásznak. Onnan ismerheted meg őket, hogy a kezeik és a lábuk hátrafelé fordul.

2. Jiang Shi, Kína
A kínai Jiang Shi fordítása kemény hullát jelent. Ha egy személy rossz élet után hal meg, esetleg öngyilkosságot követ el, akkor sokszor kikelnek a sírból és zaklatják az élőket. Ezek a zombik csak ugrálva tudnak közlekedni és sokszor még vakok is a penésztől, amely a testükben nő. Ennek ellenére megtámadják az élőket, és kiszívják belőlük az élete.

3. Bruxa, Portugália
A nőstény bruxa és a hím bruxa mind boszorkányok, amelyek nem feltétlenül a holtjaikból térnek vissza, de sok közös tulajdonságuk van a vámpírokkal. A bruxák gyerekeket támadnak meg és kiszívják a vérüket és képesek alakot váltani, például libává, patkánnyá vagy hangyává változni. Ráadásul őket is elűzi a fokhagyma.

4. Ghoul, Arab-országok
A ghoulok húsevők és sírrablók. A szó arab eredetű, és még idősebb az iszlám vallásnál is. Már jóval korábban megjelentek festményeken. Általában szépséges nőként ábrázolják, néha azonban hiénaként jelenik meg. Az arab történetekben a ghoulok embereket ölnek meg, majd megeszik a húsukat.

5. Blandenboro szörnyetege, Egyesült Államok
1953 végén kezdődött a Blandenboro története Észak-Karolinában, amely a helyszíne volt pár megmagyarázhatatlan támadással. Egy farmer egy macskaszerű szörnyeteget látott, amely egy kutyát cipelt magával. Napokkal később több kutyatetemet is találtak vérbe fagyva. A vadászok azonnal keresni kezdték a vámpír szörnyeteget. Később találtak egy hiúzt, amelyet le is lőttek. Azonban többen azt állították, hogy a szörnyeteg tovább szedte az áldozatait és lassan legendává vált.

6. Vryklakas, Görögország
A vrykolakas olyan szörnyeteg, amelyben egy szentségtörő ember kel újra életre. Arra vannak átkozva, hogy a Földön járjanak és betegségeket terjesszenek. Még a vérfarkasok is vrykolakasok lesznek haláluk után. Hogyha egy vrykolakas kopogtat az ajtódon, akkor sohase felelj csak a második kopogás után, különben te magad is szörnyeteggé változol.

7. Nachzehrer, Németország
A nachzehrer Németországban él, főleg Bavaria és Szilézia környékén vándorol. Ez az újraéledt hulla saját testéből és rokonaiból táplálkozik. Általában malacalakot vesz fel, hogy ne ismerjék fel. Később megkongatja a templom harangjait, amely megöl mindenkit, aki meghallja azokat.

8. Zombie, Haiti
A zombi eredetileg egy olyan halott, amelyet egy varázsló hoz vissza az életbe, hogy a szolgálója legyen. De mindannyian ismerhetitek Felicia Felix-Mentor történetét is, aki azt állította, hogy 1907-ben meghalt. Haitiban több ilyen esetet is feljegyeztek.

forrás: MentalFloss

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.