A nő, aki több mint háromszáz csecsemőt gyilkolt meg a viktoriánus Angliában

Az bizonyos, hogy rengeteg sokkoló történettel találkozhatunk a történelem folyamán, de ezek közül is kiemelkedik Amelia Dyer sztorija, aki a védtelenek életét vette el. A Bristolban élő nő karriert épített a “baba farmerkedésből”, amelynek lényege az volt, hogy a nem kívánt újszülötteket vette át egy nagyobb pénzösszegért. A dolgok persze egy idő után kiestek az irányításából, de ennek ellenére több száz áldozata lett.

Amelia Dyer története 2013-ban emelkedett ki újra, amikor is a hatóságok nyilvánosságra hoztak régi eseteket. Annak ellenére, hogy egy időre feledésbe merült a története, Dyer bűntette az egyik legemlékezetesebb volt a viktoriánus Angliában. Dyert halálra ítélték a bűnei miatt 1896-ban, és bizony a bíróságnak öt percébe tartott, hogy bűnősnek nyilvánítsák. Úgy tűnt, hogy Dyernek bizony egész rituáléja volt a gyilkosságokhoz és a maradványok elfedésében is nagyon otthonosan mozgott. Általában megfojtotta a csecsemőt egy fehér szalaggal, majd a Temzébe dobta őket. A rendőrség akkor kezdett el nyomozni, amikor is egy áldozatát megtalálták a folyóban.

Amikor a rendőrség belépett a házába, akkor bizony számtalan tagadhatatlan bizonyíték került elő. Rengeteg babaruha, levelek, amelyekben az örökbefogadást tárgyalták meg és még számtalan maradványa a tranzakcióknak. Hogy az üzlet folyamatosan virágozzon, rengeteg álnevet talált ki magának, hogy hirdessen az újságokban. Talán a legundorítóbb, hogy a nő házában oszló hús szaga terjengett a konyhaszekrényekből és a hálószobából is. Ekkor kezdte el kutatni a rendőrség a folyók partját.

Hamarosan nyilvánosságra került az ügy, és rengeteg ember csatlakozott, hogy nézze a nyomozást. Ekkor körülbelül ötven gyermek holttestét találták meg. Amelia még be is vallotta, hogy onnan lehet biztosan tudni, hogy az övéi, hogy ragasztószalag van a nyakuk körül.

Amelia hirdetései elérhetőek voltak szinte minden helyi újságban, amelyben csak annyit írt, hogy befogad nem kívánt gyerekeket pénzért. Természetesen a bevételei igencsak magasak voltak, mivel akkoriban a fogamzásgátlás még nem terjedt el, és a nem kívánt gyerekek stigmája egy egyedülálló anyánál felért a társadalmi öngyilkossággal. Ráadásul törvény szerint az apa nem támogathatta pénzzel azt a gyermeket, ami házasságon kívül született.

Amelia az anyákkal természetesen elhitette, hogy gondoskodó otthont ad a babáknak. A tevékenysége korai éveiben opium tartalmú gyógyszereket is adott a csecsemőknek, miután kiéheztette őket, de aztán gyorsabban gyilkolt, mert így több pénzt tudott begyűjteni.

Amelia Dyer valószínűleg több mint háromszáz csecsemőt gyilkolt meg, mielőtt leleplezték a tevékenységét.

forrás: Vintage News

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.