Médiumok, és amit elénk tárnak

 
A szeánszon szereplő médiumokat sok esetben vádolják szemfényvesztéssel. De vannak közöttük olyanok, akik a résztvevők kívánságára produkáltak bizonyos dolgokat. Ilyen volt például az 1860-as, 70-es évek egyik leghíresebb médiuma, Agnes Nichols is. 
Ő annyit tett, hogy materializálta a résztvevők által megnevezett gyümölcsöket. Ezeket később a szellemhívők el is fogyasztottak. Természetesen állatok előhívása is népszerű volt az apport-médiumok körében. Egy ausztrál médium, bizonyos Charles Bailey, egyszer állítólag egész állatseregletet apportált. Máskor pedig tengervíztől csöpögő cápát és rákot is produkált. A Szeánszokon előbukkanó élő apportok ugyanolyan rejtélyes módon tűntek el, ahogy megjelentek. Annak ellenére, hogy a kísérletek előtt Bailey-t szigorú ellenőrzésnek vetették alá.
Szinte biztosra vehető, hogy az apport-médiumok különböző pszichikai technikák segítségével hívják elő tárgyaikat, élőlényeiket. Vannak olyan esetek is, amikor a médium testéből jönnek elő.
Lefényképeztek egy észak-angliai bányászt, amikor kicsiny formák nyúltak ki testéből, főleg a gyomorszája környékéről. Néhány évvel később egy másik bányász vállalkozott meglepő kísérletre a londoni Paddingtonban. Egy bronz tárgyat próbált átvinni egyik szobából a másikba. Kérte, hogy az adott pillanatban készítsenek egy fényképet, és azon rajta lesz majd az apport megjelenése. A kísérlet alatt a résztvevők hallották, amint valami leesik a földre. Amikor előhívták a fényképet, egy kicsi, 57 gramm súlyú dísztárgyat láttak előjönni a médium gyomorszájánál.
Keith Milton Rhinehart az 1960-as években népes közönség előtt számos dolgot produkált a szájából, köztük egy tüskés csikóhalat. Bőrén keresztül pedig féldrágaköveket szállított a publikum elé, melyeket maguk a nézők piszkáltak ki onnan.

 

A fenti jelenségekből számtalan kering közszájon. A bizalmatlanok és kételkedők legszívesebben kijelentenék, hogy minden csak a fantázia szüleménye, hogy csak szemfényvesztés. De, ha Ti tapasztalnátok hasonló jelenségeket, vajon elhinnétek amit a saját szemetekkel láttok?

írta: Antal Zsolt

forrás: misztikus zóna

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: