Mary Reeser esete

Számos történet kering a spontán emberi öngyulladás körül. A jelenség a mai napig megmagyarázhatatlan. Az egyik ilyen különös eset egy Mary Reeser nevű nőé.

Mary Reeser 67 éves volt, amikor felfedezték maradványait 1951. június 2-án. Az eset floridai lakásában történt. Házvezetőnője talált rá, vagyis egy kupac hamura, amely Reeserből megmaradt. Csupán pár fog és csontdarabka maradt utána, emellett a bal lábfeje, teljesen érintetlenül, még a papucs is rajta volt. A lakásban nem találtak tűzesetre utaló nyomokat, pedig egyértelműen lángok okozták Mary halálát.

A kérdés azóta is az, hogy mi történt a hölggyel? A gyilkosságot kizárta az FBI. Gondoltak gömbvillámra is, de mivel a lakásban sehol sem voltak látható nyomok, így ez sem szolgál kellő magyarázattal.
Sokan úgy gondolják, hogy halála véletlen baleset volt. Azzal magyarázzák, hogy a nő valószínűleg műszálas hálóingben cigarettázhatott, amikor már altatóját is bevette. Fia szerint édesanyja elaludt, a cigaretta a karosszékre esett, a ventillátor pedig táplálta a tüzet.

Ettől függetlenül sokan úgy gondolják, hogy Mary Reeser a spontán emberi öngyulladás áldozata lett. Az esetet sohasem zárták le.
A spontán öngyulladás nem megmagyarázható jelenség. Ekkor az ember teste minden látható ok nélkül gyullad meg. Szélsőséges esetben az egész test képes lángba borulni. Sokan vitáznak a jelenséggel kapcsolatban, hiszen bizonyítékok nincsenek. Ennek ellenére matematikailag bizonyítható, hogy az emberi test elegendő energiát tárol zsír és szövetek formájában, hogy képes legyen a gyulladásra. A kérdés az, hogy lángot hogyan állíthat elő?

forrás: Misztikus történetek gyűjteménye /wikipedia

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.